Изображение 10665

 

8 лютого у Будинку профспілок на розширеному засіданні президії Дніпропетровського облпрофоб’єднання відзначалась чергова річниця створення профцентру, а також підбивались підсумки Року первинної профорганізації, оголошеного ФПУ у 2017 р.

 

         Голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль привітав учасників заходу – нинішніх профспілковців, ветеранів та гостей - з важливою подією у житі профспілок області. Він нагадав, що перший міжспілковий профцентр на Придніпров’ї було створено ще 1906 р.          І за 112-річний період він згуртовував під своїм прапором сотні тисяч трудящих всіх галузей, відіграючи значну роль у зміцненні профспілкового руху, виробленні стратегії спільних дій  у захисті людини праці.

         І минулого року на всіх рівнях особлива увага приділялась підвищенню рівня оплати праці, поліпшенню її умов, забезпеченню продуктивної зайнятості та правовому захисту членів профспілок. Не стояли дніпропетровці й осторонь проблеми зростання цін на продукти харчування та комунальні послуги, вимагаючи від центральних та місцевих органів влади зупинення цінової вакханалії. Брали вони і активну участь у протестних акціях, які проходили в Києві та на місцях.

 

Изображение 10748

 

   Завдяки активній, принциповій позиції профорганізацій минулого року вдалося суттєво скоротити в області зарплатні борги, але остаточно ця проблема ще не вирішена.

   Велика увага, відзначив В.Дубіль, приділяється також вдосконаленню внутрішньоспілкової, інформаційно-пропагандистської роботи, про що буде йти мова на черговому пленумі Ради облпрофцентру в березні цього року.

Активну участь беруть профспілки в процесах децентралізації влади, дбаючи про поліпшення життя людей на місцях, а також збереження в ході цих реформ профорганізацій.

 

Изображение 10681

 

         З привітанням до присутніх звернулись також голова обласної ради Гліб Пригунов та заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, які відзначили важливу роль міжспілкового профцентру у вирішенні багатьох проблем регіону та зміцненні профспілкового руху України.

         Були також відзначені нагородами кращі профспілкові працівники і активісти, в тому числі переможці за підсумками Року первинки та обласного міжгалузевого конкурсу на звання кращого молодого профлідера.

 

Изображение 10710

 

Изображение 10777

                

 В.Коврига,

зав.прес-центром Дніпропетровського облпрофоб’єднання