ГОС

        

З нагоди 100-річчя запровадження державної служби України за ініціативи голови Профспілки працівників державних установ України Юрія Піжука молодь Профспілки провела флеш-моб «Профспілка за сучасне обличчя державної служби». Зазначена ініціатива була підтримана Національним агентством України з питань державної служби, зокрема до інформаційної кампанії приєднався Заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби Андрій Заболотний.

         Державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування – це професійні, порядні та патріотичні люди, які щоденно виконують складні задачі поставлені державою. Саме такі люди здатні змінити обличчя державної служби України, та своєю працею створити її новий імідж. Серед молоді Профспілки є багато активних молодих людей, які сьогодні чесно виконують свої посадові обов’язки, займаються волонтерством і благодійністю, проводять навчання і тренінги, займаються саморозвитком, і переконані, що Україна – це держава, якою варто пишатися і заради процвітання якої варто працювати.

         Флеш-моб розпочали урочисто з Державного гімну України. Далі промовиста міні-вистава про те, що Україна – єдина і ми маємо єднатися навколо прагнення працювати задля добробуту наших громадян. Фінальне завершення передбачалось проведенням рафтингу.

         «Протягом багатьох десятків років на державній службі накопичено суттєвий досвід, який можна і варто використовувати в розбудові нової сучасної держави. Однак, чимало речей заважають просуванню державної служби вперед, і саме ідея флеш-мобу «Профспілка за сучасне обличчя державної служби» - це прагнення показати суспільству, що державна служба України змінює своє обличчя. Проведення рафтингу членами Молодіжної ради Профспілки та учасниками флеш-мобу є символом руху від старого до нового на державній службі. Залишаючи на березі такі негативні явища як бюрократизм, корупція, безвідповідальність та беручи з собою в дорогу найкращі якості притаманні державним службовцям, вироблені 100-річною історією, такі як: професійність, порядність, патріотизм, учасники рафтингу згуртованими командами спустились на воду. Проходячи складні, небезпечні пороги Південного Бугу, символічно долаючи труднощі, перепони та виклики життя молоді державні службовці – члени Профспілки несуть найкращі якості державної служби до нового берега, до нового майбутнього», - розповів про ідею акції Голова Профспілки Юрій Піжук.

         Своїми враженнями від флеш-мобу поділився Заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби Андрій Заболотний, зокрема зазначивши що Профспілка є тією силою, яка здатна об’єднати державних службовців в їх прагненні змінити на краще державну службу в Україні: «Молодь Профспілки прагне до змін та розвитку, вони об’єднані цінностями, які є спільними як для профспілки, так і для державної служби. Виступаючи за новий імідж державної служби, профспілкова молодь хоче бачити українську державну службу сучасною, успішною, чесною та патріотичною».

         Рафтери-профспілковці продемонстрували не лише силу духу, волі, але і навики працювати в команді. Чудові емоції, неперевершені враження, а ще відчуття спільної мети та роботи – створювало неймовірний настрій.

         Патріотичні, професійні, сучасні та чесні! Це державні службовці нового покоління. Ми маємо дійсно талановиту, професійну молодь, тож новому обличчю державної служби України – бути!

Оксана Гузь,

Голова Молодіжної

ради Профспілки працівників державних установ України

 

 

ГОС2

        

ГОС1