АС

 

Постійна комісія Ради Об’єднання профспілок Харківської області з питань культмасової, спортивної роботи й оздоровлення  продовжує роботу у рамках проведення обласного огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію літнього оздоровлення і відпочинку дітей улітку 2018 року.

Протягом літнього оздоровчого сезону вона відвідала усі заклади оздоровлення та відпочинку, які функціонують за організаційної та фінансової підтримки профспілок Харківської області, і відзначила, що вони працюють із високою завантаженістю. Серед відпочиваючих багато дітей т.з. «соціальної категорії» – дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних сімей, дітей учасників АТО і переселенців із зони АТО. До них – особлива увага і турбота всіх організаторів літнього оздоровлення дітей, педагогічних колективів і працівників ДЗОВ. Діяльність позаміських закладів оздоровлення та відпочинку спрямована на проведення заходів із зміцнення здоров’я дітей і організації дозвілля, відкриття та розвиток дитячих здібностей і талантів. Члени постійної комісії Ради ОПХО із задоволенням підкреслили, що в оздоровницях Харківської області багато відпочивають талановитих і обдарованих дітей, які протягом навчального року показали високі результати у різноманітних змаганнях, конкурсах, фестивалях і мають достойні нагороди. У дитячих закладах вони не тільки відпочивають й оздоровлюються, але й підтримують свою фізичну форму й розвивають навички.

У нашому регіоні функціонують санаторії, які під час літньої оздоровчої кампанії не тільки організовують функціонування дитячих таборів, але й у повному обсязі надають медичні послуги. В санаторії-профілакторії «Факел» ГПУ «Шебелинкагазвидобування» і «БМВ» санаторію «Бермінводи» діти із задоволенням отримують високоякісні сучасні медичні процедури: різноманітні водні процедури, масаж, сеанси арома- і спелеотерапії, фізіопроцедури та ін.. При цьому вони активно беруть участь в усіх виховних заходах. Позитивним фактором є і те, що, незважаючи на важке економічне становище, ці заклади оновлюють і розширюють сферу медичних послуг.

Члени постійної комісії Ради ОПХО взяли участь у деяких заходах дитячих оздоровниць і відмітили високий професійний рівень педагогічних працівників позаміських дитячих закладів, їхню любов до дітей і відданість своєї справі.

Незабаром будуть підведені підсумки обласного огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію літнього оздоровлення і відпочинку дітей улітку 2018 року. За результатами виїзних засідань постійної комісії Ради ОПХО можна зробити висновок, що організаторами дитячого оздоровлення та відпочинку Харківської області проведена велика робота з проведення літньої оздоровчої кампанії.

Відділ оргмасової роботи ОПХО

 

АС2 

 

АС1