А9

 

П’ятий рік поспіль на площі Народній в місті Ужгороді проходить обласний  фестиваль – конкурс «Воскресни, писанко!», в якому приймають участь переможці місцевих етапів з усіх адміністративно-територіальних одиниць області, навчальні заклади обласного підпорядкування системи освіти та заклади  професійно - технічної освіти.

На головній площі обласного центру, навпроти Будинку профспілок  розгорнули Пасхальне містечко, де «розквітли» близько 60 великодніх дерев, на кожному з яких – сотні писанок. Їх привезли з різних куточків Закарпаття.

Пасхальні  композиції дійсно вражають. Тисячі писанок виготовлені у різних техніках: бісер, стрічки, насіння, нитки, карамель, тощо. Крім композицій,  учасники  фестивалю – конкурсу представили художні вишивки святкової тематики для великоднього кошика.

На відкриття фестивалю приїхали педагоги, школярі, студенти з усіх районів області. Для бажаючих проводилися  майстер – класи, представлено традиції писанкарства. Переможців конкурсу буде відзначено.

Профспілка  працівників освіти і науки  - найбільша за чисельністю серед галузевих профспілок нашого краю, вона об’єднує понад 55 тисяч спілчан  - половину в усьому Закарпатті. Голова обласної організації профспілки Тетяна Повханич вважає організацію фестивалю «Воскресни, писанко!» одним з іміджевих   заходів у галузі,  і тому профспілка приймає активну участь у його проведенні.

На відкритті фестивалю були  керівники Закарпатської облпрофради, обласних організацій галузевих профспілок.

Писанкове містечко прикрашатиме площу Народну до 7 травня.   

 

 

На фото:

- голови обласних організацій галузевих профспілок Закарпаття на відкритті фестивалю «Воскресни, писанко!».

- голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько знайомиться  з виставкою художніх  вишивок а атріумі обласної державної адміністрації.

- експонати фестивалю.

 

 

 

  Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно - 

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

 

А10

 

А12

 

 

А11

 

А13