65296454 900664770279729 7755074528266420224 n

 

Нещодавно на гостинній Херсонщині відбулася непересічна для профспілкового руху подія. Тридцять молодих людей з усіх куточків нашої країни зібралися для участі у Першому літньому таборі профспілкових тренерів та модераторів. Мета заходу — дати молодим профспілковцям практичні інструменти для планування та проведення тренінгів в своїх організаціях.

 

Змістовна частина навчання була досить насичена та включала багато методів та прийомів роботи із аудиторією, а саме: планування тренінгу, цілепокладання, особливості роботи з дорослими, аналіз учасників навчального заходу (профайлінг), організація роботи в мікрогрупах, дидактичні та ділові ігри, різні техніки командобудування, розвиток навичок публічних виступів, інноваційні методи навчання (квест та інтерактивний театр) та створення мотиваційних відеороликів в рамках інформаційних семінарів.

 

До організації і проведення чотириденного заходу були залучені тренери Чернігівського Навчально-методичного центру профспілок Володимир Ковальчук та Віталій Копиш. Окрім чернігівських фахівців, до оргкомітету та команди тренерів TUTcamp увійшли Володимир Ворох, Світлана Ліщук і Тетяна Кулішова. Також учасники переглянули презентацію та взяли участь в дискусії “Про нові виклики та загрози, нові перспективи та ініціативи в роботі Федерації Профспілок України”. Модераторкою даної сесії виступила Лариса Ровчак — керівниця Департаменту профспілкового руху та зв'язків з громадськими організаціями апарату ФПУ.

 

Літній табір відбувся завдяки зусиллям партнерів — Молодіжної ради Федерації професійних спілок України та Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні (FES-Ukraine). Крім того, тренінг мав статус міжнародного, так як його відвідали наші колеги з Республіки Білорусь, із якими учасники мали нагоду обмінятися досвідом своєї профспілкової роботи.

 

Чотири дні насичених емоціями, подіями, незабутніми враженнями, цікавими та корисними знайомствами, продуктивним навчання з обміном досвіду пролетіли на одному подиху!Учасники дякували організаторам та тренерам за чудову атмосферу, набутий досвід і нові знання, позитивні емоції та знайомства з цікавими, енергійними і цілеспрямованими профспілковими лідерами.

 

Молодіжна рада Федерації професійних спілок України