BV0A7700

 

14 серпня в Херсонській облдержадміністрації відбулося підписання Територіальної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики та трудових відносин в Херсонській області на 2019 - 2021 роки між Херсонською обласною державною адміністрацією, Об’єднанням організацій роботодавців Херсонщини, Херсонською обласною міжгалузевою радою професійних спілок.

      Дана угода є запорукою дотримання принципів соціального партнерства, конструктивності при вирішенні всіх наболілих питань. Очільник області Юрій Гусєв відзначив важливість того, що Угода спрямована на підвищення соціально-економічного розвитку області:
«Ми як органи виконавчої влади налаштовані на співпрацю з роботодавцями та профспілками. Це важливо для того, щоб у майбутньому реалізовувати проекти, які сприятимуть поліпшенню якості життя на території Херсонської області. Важливо, щоб люди, які живуть і працюють на Херсонщині почували себе комфортно».

Голова Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини Олександр Олійник відмітив, що тристоронню колективну угоду підписано на національному рівні: між всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців, всеукраїнськими об’єднаннями професійних спілок та Кабінетом Міністрів України.

 

d846910f-8e60-418f-bc8f-b216549054ce

 

Документ спрямований на розвиток економіки, вітчизняного виробництва, зростання продуктивної зайнятості, вирішення актуальних питань оплати, охорони та умов праці, забезпечення соціального захисту працюючих.

Добровольський Анатолій Миколвайович в своему виступі наголосив, що тепер, впродовж двох років ми будемо проводити важку, але дуже потрібну роботу по збереженню, відтворенню та розвитку трудового потенціалу області, економічного розвитку та підвищення життєвого рівня населення шляхом узгодження соціально-економічних інтересів сторін соціального партнерства. Також встановлюються соціальні трудові гарантії для найманих працівників, регулюються виробничі, трудові, соціально-економічні відносини між найманими працівниками і роботодавцями». 

Він висловив подяку голові облдержадміністрації  Гусєву Юрію Веніаміновичу, голові Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини Олійнику Олександру Анатолійовичу за участь у соціальному діалозі та готовність налагоджувати співпрацю з профспілками.


637b4e95-3495-4e55-9325-3ffbfc609b66

 

Херсонська облміжпрофрада