memor4

 

8 жовтня Об'єднанням профспілок Харківської області та Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в східних областях України укладено меморандум про співпрацю.

 

Ця подія відбулася відповідно до Статуту Об'єднання профспілок Харківської області та на виконання п.п.1 п.29 Заходів з реалізації Стратегії діяльності Федерації профспілок України на Меморандум, 2016-2021 роки «Європейський вибір».

Підписуючи Меморандум, Голова ОПХО Сергій Тесленко відзначив, що завдання сторін – спільне, це - захист соціально-економічних і правових інтересів громадян. Він висловив впевненість, що така співпраця обов’язково принесе позитивні результати.

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в східних областях України Сергій Красноперов розповів присутнім, що сфера компетенції українського омбудсмана є досить широкою. Оскільки в законі немає жодних винятків щодо поширення юрисдикції Уповноваженого на конкретних посадових осіб, то предметом його контролю є діяльність усіх посадових та службових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування. Він також підкреслив, що в кожній області України створено громадські приймальні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, які забезпечують реалізацію своїх повноважень у сфері здійснення парламентського контролю за дотриманням прав людини і громадянина на регіональному рівні. Сторони висловили взаємну повагу та бажання спільно працювати заради недопущення порушень конституційних прав працівників.

Виконком ОПХО доручив апарату Об'єднання профспілок Харківської області розробити план заходів щодо забезпечення виконання зазначеного Меморандуму.

 

memor4

 

memor1

 

 

memor2

 

Об'єднання профспілок Харківської області