Молодежная рада

 

З 18 по 20 жовтня на базі клінічного санаторію «Роща» пройшов семінар на тему «Аргументована риторика успішного профспілкового лідера» та «Основи проектного менеджменту, або як управляти проектом» організований Молодіжною радою ОПХО для активної профспілкової молоді Харківської області.

Згідно плану роботи Молодіжної ради на 2019 рік було заплановано два виїзних семінари для навчання молодих профспілкових лідерів. Перший семінар пройшов на базі оздоровчого комплексу «ЕЛАТ», тематикою якого була «Модернізація роботи профспілок через впровадження успішних практик та залучення молоді». Основне завдання президії МС ОПХО була підготовка пропозицій щодо формату проведення, добірці цікавих актуальних тем навчання і вирішення багатьох організаційних питань.

Обмінюючись досвідом участі в різних профспілкових тренінгах та семінарах, члени Молодіжної ради запропонували запросити тренера Інну Новицьку, директора компанії «НОВА ПЕРСОНА». Згідно відгуків методика подачі матеріалу, актуальність лекцій і практичні завдання, пропоновані даними фахівцем, не тільки ефективні в щоденній роботі, але і завжди викликають величезний інтерес у аудиторії.

18 жовтня в конференц-залі санаторію «Роща» відбулося відкриття семінару. Голова Молодіжної ради Роман Артеменко у вітальному виступі висвітлив цілі, завдання та важливість майбутнього тренінгу, а також висловив подяку керівництву ОПХО за підтримку молодіжних ініціатив та побажав усім продуктивної роботи.

У семінарі брали участь молоді представники обласних профспілкових організацій, члени Молодіжної ради ОПХО, глави молодіжних рад великих промислових підприємств м. Харкова.

18 і 20 жовтня, в ході насиченої програми тренінгу, молоді лідери активно вивчали методики вибору підходу переконання, як побудувати лінію аргументації профспілкового членства, знайомилися з циклом комунікації, фільтрами і бар'єрами в процесі діалогу, а також з трьома найсильнішими аргументами. Працювали над негативною аргументацією, контраргументацією і впевненістю в публічних виступах. Окремий інтерес і бажання активно брати участь викликали практичні завдання з протидії зовнішнім інформаційним викликам і вмінню домовлятися в профспілкової команді. При моделюванні ситуацій та обговоренні варіантів дій у молодих профспілкових лідерів відразу відтворювалися конкретні приклади, з якими вони реально стикаються в своїй роботі. Кожен міг висловити свою думку і взяти участь в живій дискусії. Завдяки грамотній і захоплюючій манері викладання, тренеру Інні Новицкій вдалося створити прекрасну робочу атмосферу протягом всього тренінгу.

На закритті семінару всім учасникам були вручені сертифікати про проходження курсу «Аргументація» і підвищенню кваліфікації. Підводячи підсумки всі без винятку підтримали необхідність проведення подібного роду заходів для молоді.

Також потрібно відзначити місце проведення заходу. Інфраструктура клінічного санаторію «Роща» створила ідеальні і комфортні умови перебування та роботи для учасників семінару. У вільний час всі мали можливість прогулятися по красивих мальовничих місцях і неформально поспілкуватися.

Молодіжна рада висловлює величезну подяку голові ОПХО Сергію Анатолійовичу Тесленко за повну підтримку та практичну допомогу в організації виїзного семінару на всіх етапах підготовки, а також головам обласних профспілкових організацій та профспілкових комітетів за підтримку і фінансування важливого навчального заходу для профспілкової молоді.

 

Молодежная рада 1

 

мол 

Роман Артеменко,

Голова Молодіжної ради ОПХО