e01a3567c97e

Одним з питань порядку денного засідання Кабінету міністрів України 3 квітня було розгляд проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», розробленого Міністерством енергетики та вугільної промисловості України.

Метою законопроекту є зняття заборони на розпорядження майном ПАТ «Донгіпрошахт», встановленої частиною 9 статті 11 Закону України «Про управління об'єктами державної власності» шляхом виключення державного підприємства «Донгіпрошахт» з Додатку 2 до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», але можуть бути корпоратизовані, оскільки Товариство не підпадає під заборону, встановлену частинами 2 та 4 статті 5 Закону України «Про приватизацію державного майна».

Виступаючи з цього питання Перший заступник керівника СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Г.В.Осовий, посилаючись на висновок Профспілки працівників вугільної промисловості України, наголосив, що профспілки вважають за недоцільне ухвалення зазначеного законопроекту. ЦК профспілки працівників вугільної промисловості України ухвалив відповідне рішення президії ЦК ППВПУ у якому міститься висновок про те, що виключення ДВАТ «Донгіпрошахт» з переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, може призвести в подальшому до зменшення обсягу проектних робіт та негативних соціальних наслідків.

Також у виступі представника профспілок було наголошено та тому, що Донецька об'єднана територіальна організація Укрвуглепрофспілки і трудовий колектив ДВАТ «Донгіпрошахт» категорично заперечують щодо внесення запропонованих до законодавства змін.

Таким чином, з урахуванням позиції профспілок, рішення було відхилено та запропоновано представникам Міністерства, профспілок та трудового колективу підприємства відшукати компроміси.

 

Довідково:

Іінститут «Донгіпрошахт» - це єдиний Інститут з проектування шахт, а також виконання всіх проектів ліквідації шахт і забезпечення гідробезпеки прилеглих територій в Донецькому регіоні.

Невід'ємною частиною та його інтелектуальною складовою є архів з наявною інформацією з моменту заснування інституту і по цей час, матеріали якого є основою для подальшого розвитку вугільної провислості та цивільного і промислового будівництва.

ІАЦ