profsoyuz-437x277

 

На сайті Федерації незалежних профспілок Криму та Севастопольської міської ради профспілок 13-14 березня ц.р. опубліковано звернення до членів профспілок із закликом підтримати незаконний референдум, який заплановано провести 16 березня в АР Крим і підтримати «возз’єднання Росії і Криму».

У цьому зв’язку керівництво ФПУ заявляє, що такі дії членської організації суперечать колегіальному рішенню вищого профспілкового органу – Ради Федерації профспілок України, позиція якої полягає у тому, що наша країна як унітарна має бути цілісною, неподільною і незалежною згідно з Основним законом - Конституцією України.

Позиція Ради ФПУ отримала широку підтримку міжнародних профспілкових організацій і громадськості.

Порушення цілісності і суверенітету незалежної держави є ударом по єдності і солідарності національного профспілкового руху. ФПУ завжди у всіх своїх діях дотримується принципу не нав’язування спілчанам політичної волі, особистих віросповідувань.

У цей складний і відповідальний для країни час такі дії Федерації незалежних профспілок Криму та Севастопольської міської ради профспілок посилюють дестабілізацію в державі і наносять шкоду профспілковому руху України.

 

Керівництво ФПУ