Президія

Виборним органом ФПУ в період між засіданнями Ради є Президія, яка підзвітна і підконтрольна Раді.   Президія формується шляхом обрання (делегування)  до її складу по одному представнику від кожної членської організації.   Порядок обрання  (делегування) до складу Президії та порядок відкликання (заміни) її членів визначають членські організації.   Персональний склад Президії визначається членськими організаціями одночасно з обранням делегатів З’їзду.   До складу Президії за посадою входять Голова ФПУ та його заступники.   Президія набуває статутних повноважень після підтвердження   Статутною  комісією ..

Рада

У період між з’їздами вищим виборним органом ФПУ є Рада.   Засідання Ради проводяться не рідше ніж один раз на рік.   Рада формується за принципом: кожна профспілка, що входить до складу ФПУ, обирає (делегує) до складу Ради від своєї  профспілки трьох представників і додатково одного представника від 200 тисяч об’єднуваних нею членів профспілки.   Персональний склад Ради визначається одночасно з обранням   делегатів З’їзду.   Членами Ради за посадами є Голова ФПУ та заступники Голови ФПУ, керівники членських..

З'їзд

Вищим органом ФПУ є З’їзд, який скликається Радою не рідше одного разу на п’ять років.   Про скликання й порядок денний З’їзду оголошується, як правило, за три місяці, але не пізніш як за місяць до його відкриття. Норма представництва визначається Радою, а порядок обрання делегатів З’їзду - членськими організаціями.   Делегатами З’їзду за посадами є Голова ФПУ та його заступники.   З’їзд скликається за ініціативою Ради або на вимогу не менш як третини членських організацій згідно..

Виборні органи ФПУ

1. Президія   2. Рада   3. З'їзд