Охорона праці – один з пріоритетів у профспілках Закарпаття

P1040582   В Закарпатській облпрофраді (голова - Іван Король), її членських організаціях охорона праці – один з пріоритетних напрямків роботи. Активно пройшли заходи в рамках Тижня охорони праці в профорганізаціях обкомів профспілок працівників освіти і науки (голова Тетяна Повханич), АПК (Ганна Кулик), Закарпатської філії ПАТ «Укртелеком» (Петро Паук), на українсько – австрійському підприємстві ТОВ «Фішер - Мукачево» (голова профкому Петро Швардак), ПАТ «Закарпаттяобленерго» (Володимир Бокотей), ПАТ «Мукачівський..

DSC 07797791   З нагоди офіційного відзначення в Україні Дня охорони праці 24 квітня Федерація профспілок Житомирської області на базі Учбово-методичного центру ФПО провела «круглий стіл» на тему: «Державний нагляд і громадський контроль – дієвий механізм підвищення рівня промислової безпеки». Участь у заході взяли голова Федерації профспілок Житомирської області Неля Паламарчук, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Куницький, начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області Юрій Бобер, начальник..

28 квітня 2013 року, Всесвітній день охорони праці: ЄКП вимагає прийняття амбіційної європейської стратегії

1303997730 458 28 квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. Користуючись цією нагодою, Європейська конфедерація профспілок (ЄКП) підкреслює, що питання охорони праці є важливим пріоритетом для профспілкового руху. В цій сфері необхідно невідкладно прийняти європейську стратегію. Дані Міжнародної організації праці трагічні. Кожного дня 6300 робітників помирають у світі внаслідок поганих умов праці. Із них 5500 стають жертвами захворювань, зокрема раку, викликаних дією хімічних речовин на робочих місцях. Європа..

З РОБОТИ НЕ ПОВЕРНУВСЯ

oh pratsi7   Саме так сталося із слюсарем Брошнівської філії ТзОВ «Крона-Україна» Рожнятівського району Віктором Г., який 3 березня 2013 року загинув під час виконання виробничих робіт.        Комісія територіального управління Держгірпромнагляду розслідувала цей нещасний випадок. Він стався на виробництві, яке підпорядковане фізичній особі – підприємцю Ользі Дмитерко. Згідно договору, укладеного керівництвом філії «Крона-Україна» вона надає послуги по обслуговуванню, ремонту механічної частини установки виробництва дерево-стружкових плит та іншого..

Підписано Угоду про взаємодію Тернопільської обласної ради профспілок з територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Тернопільській області

ugoda ohor 014           Для Тернопільської обласної ради профспілок та її обласних галузевих профорганізацій питання охорони праці, захисту та реалізації прав членів профспілок на гідну, а отже безпечну працю є пріоритетним напрямком діяльності. З метою взаємодії Тернопільської обласної ради профспілок з територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Тернопільській області у здійсненні громадського контролю і державного нагляду за додержанням законодавства про охорону праці 22 квітня цього року укладено Угоду..

Безпека праці на виробництві, запобігання професійним захворюванням – це виклик часу (2)

1303997730 458   У рамках проведення Всесвітнього дня охорони праці в Україні 24 квітня у прес-центрі Федерації профспілок України відбувся брифінг на тему «Безпека праці на виробництві, запобігання професійним захворюванням». У заході взяли участь та виступили заступник Голови ФПУ С.Я. Українець, перший заступник голови Держгірпромнагляду В.А.Шайтан, директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України В.Г.Акопян, провідний науковий співробітник Інституту медицини..

oh pratsi3   ЗВЕРНЕННЯ Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2013 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні   до центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій     ШАНОВНІ КОЛЕГИ!   За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці..

Юрій КУЛИК: «Безпека праці має стати державним пріоритетом»

Кулик Ю.Н. 2013 010 006 Web   У квітневому номірі журналу «Вісник Пенсійного фонду України» опубліковано коментар Голови Федерації профспілок України Юрія Кулика щодо стану охорони праці та ролі держави та профспілок у вирішені актуальних проблем у цієї сфері. «Незважаючи на певні позитивні зрушення в соціально-економічному розвитку країни, становище в сфері охорони праці залишається напруженим. Статистика вражаюча: майже 17 тисяч громадян щороку стають інвалідами праці, понад 300..

Про підготовку до Дня охорони праці у Миколаєві та стан виплати зарплати на підприємствах міста

17.04.13 001   17 квітня п.р. відбулося чергове засідання Миколаївської міської тристоронньої соціально-економічної ради під головуванням співголови ради — голови Миколаївської обласної ради профспілок Юрія Толмачова. В роботі взяли участь представники сторін виконавчої влади, обласної організації роботодавців “Промисловці та підприємці Миколаївщини”, профспілок, а також запрошені. Висвітлюючи питання порядку денного «Про підготовку до Дня охорони праці на підприємствах міста, аналіз стану травматизму виробничого характеру у місті Миколаєві за I..

Тиждень охорони праці в Запорізькій області

DSC03433   В порядку виконання заходів, присвячених Дню охорони праці, Запорізька обласна рада профспілок 18.04.2013р. провела засідання розширеної президії за участю представників сторін соціального партнерства, органів державного нагляду та управління охороною праці з питання: «Про стан умов, безпеки праці, невиробничого травматизму в Запорізькій області та спільні дії сторін соціального партнерства у вирішенні цих питань».          В обговоренні питання взяли участь члени президії облпрофради Сенченко І.К., Малигіна А.О.,..
Архiв
<< < Січень 2018 > >>