Профспілки закликають до гідного життя для українського народу

8picture2   Протягом останніх 20 років українці виборюють право на гідне життя. Наші люди знані в світі як надзвичайно працьовиті та талановиті, однак на сьогодні більша частина населення України живе на межі бідності та ледь зводить кінці з кінцями. Федерація профспілок України переконана, що в наших з Вами силах припинити це прямо сьогодні! Вперше в історії профспілкового руху України ФПУ ініціювала проведення всеукраїнського референдуму із зверненням до Президента..

Звернення Дніпропетровського обласного об'єднання профспілок до керівництва держави

39149036   Президія Дніпропетровського обласного об'єднання профспілок на своєму засіданні розглянула питання щодо ситуації, яка склалася па споживчому ринку соціально значущих товарів і послуг та реалізації державної цінової політики у цій сфері в сучасних умовах. Узагальнюючи думку профорганізацій усіх рівнів та пропозиції членських організацій з цього питання, відповідною Постановою Президії було схвалено та надіслано Звернення до Президента України Порошенка II.О., прем'єр-міністра Яценюка А.П., голови Верховної Ради Турчинова О.В.,..

Профспілки висловлюють категоричне НІ! підвищенню вартості пасажироперевезень

828779   До ФПУ надходять відгуки у відповідь на лист СПО профоб’єднань від 03.07.2014 р. щодо погодження СПО проекту наказу Мінінфраструктури України «Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні», яким передбачається поетапне підвищення на 10% тарифів на перевезення пасажирів у всіх категоріях вагонів з першого липня та 1 жовтня ц.р. Профспілки проти такого рішення!         Зокрема, Миколаївська обласна організація Профспілки працівників енергетики..

Про Звернення профспілок Дніпропетровщини

zv   12 червня 2014 р. відбулося засідання президії Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок, на якому було розглянуто питання щодо ситуації у сфері ціноутворення на енергоносії, продукти і товари першої необхідності, транспортні та житлово-комунальні послуги.            Президією було прийнято рішення звернутися з цього приводу до керівників держави з листом, який надсилаємо для інформування про дії профспілок по захисту соціально-економічних інтересів трудящих і всього населення.                                                                                                Президенту України                                                                                         ПОРОШЕНКУ П.О.                                                             ..

Идеологическое обеспечение развития профсоюзного движения

lyst  «Создать рабочую группу из числа профсоюзных работников, ученых для разработки идеологии профсоюзного движения Украины, механизмов ее реализации, что позволило бы на практике обеспечить уважение к человеку труда со стороны государства и работодателей».   Это предложение Донецкого облсовпрофа в проект Стратегии модернизации ФПУ, ее членских организаций после рассмотрения в Федерации профсоюзов Украины оказалось ОТКЛОНЕННЫМ.     Идеология как система взглядов и идей способна фиксировать и отражать основные тенденции..

Щодо необхідності дотримання законодавства про державну службу (2)

1647701482 big   Державні службовці стурбовані тим, що Закон України "Про державну службу" від 20 листопада 2012 року № 5483-VI, який мав вступити в дію з початку 2014 року, так і не набрав чинності. Про це зокрема повідомляється у листі держслужбовців з Вінниці, яких насамперед обурює те, що замість підвищення посадових окладів, як це передбачалось у названому законі, навпаки з державних службовців на місцях зняли навіть ті мізерні..

Точка зору: Ігор Басюк: "Маємо спільні пріоритети"

9e0a9-239    Голова ради профспілок Івано-Франківської області Ігор Басюк: «Маємо спільні пріоритети: переформатувати відносини з державою і з роботодавцями та створити умови постійного тиску, щоб вони мусили виконувати вимоги профспілок».   Буремний час українського суспільства по-своєму випробовує кожного і всіх нас разом як громадян своєї держави. Майдан, революція гідності, збройне протистояння з Росією змінили не лише Україну і українців, змінюється увесь світ. На нашій території, у серці Європи..

Україні необхідно розробляти власні корисні копалини

Korisni kopalini Ukraini Профспілка працівників геології, геодезії та картографії України вважає, що приріст власних запасів корисних копалин дозволить зменшити залежність України від імпорту енергоносіїв та інших гостродефіцитних елементів. Про таке зазначив голова Профспілки В.К. Супрун після розгляду проекту листа ФПУ до Прем’єр-міністра України, в якому містяться пропозиції профспілок по виведенню індустріальної та інфраструктурних галузей вітчизняної економіки з кризового стану. ЦК Профспілки працівників геології, геодезії та картографії повідомив..

Что делать, или какие реформы нам нужны?

images   Заметки по поводу Проекта постановления Совета ФПУ «О задачах профсоюзов по защите социально-экономических прав и интересов трудящихся в современных условиях Внимательно изучая предложенный Советом ФПУ проект постановления от 25.04.2014г, мы сделали вывод, что в подходах нашей Федерации к организации работы по социальной защите работников наемного труда, состоящих в Профсоюзе, мало что изменилось, несмотря на усиление в последние годы эксплуатации труда капиталом, резкое снижение уровня жизни работающих...

Будівельна галузь може стати локомотивом української економіки

slide3        Криворізька міська організація профспілки працівників будівництва і ПБМ обговоривши з членськими організаціями проект постанови Ради Федерації профспілок України «Про завдання профспілок щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих у сучасних умовах», повідомляє, що в цілому первинні профспілкові організації схвалили зазначений проект.      Одночасно, були надані пропозиції щодо внесення доповнень до нього. А саме, було наголошено, що будівельна галузь є однією з фондоутворюючих галузей нашої країни,..
Архiв