Миколаївські суднобудівники вносять пропозицію щодо організації проведення профспілкового референдуму

3e93b87a8d03e8ddab99956b22ac0a92   18.09.2014р. на засіданні президії Миколаївської обласної організації профспілки працівників суднобудування України було розглянуто питання проведення профспілкового референдуму «Про розмір мінімальної заробітної плати в 2015 році».   В процесі обговорення даної ініціативи ФПУ члени президії висловили стурбованість його слабкою активністю, як з боку своїх членських організацій, так і з боку профспілкових організацій Миколаївської області. На наш погляд це викликано наступними факторами: - Відсутністю оргтехніки та інтернету в..

Уряд знову намагається «залізти» до кишені людини праці

n 091014 0728144691   Як стало відомо в кулуарах Уряду обговорюються чергові спроби продовжити утиск соціально-економічних прав людини праці. Зокрема серед таких «соціальних ініціатив» пропонується розроблений Мінфіном проект Закону України «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні», яким передбачається: - змінення порядку індексації, зокрема підставою для індексації пропонується вважати ситуацію, коли величина індексу споживчих цін перевищила не 101 відсотка, а 103; -         включення до складу..

8000 гривень має бути середня зарплата українця!

78dd103f 6565  8000 ГРИВЕНЬ -   МАЄ БУТИ СЕРЕДНЯ ЗАРПЛАТА УКРАЇНЦЯ !      П Р О Ф С П І Л К О В И Й    Р Е Ф Е Р Е Н Д У М     Натисни на СТАРТ (зайдеш на сайт голосування) і проголосуй за нову зарплату і наближення її до європейської!   За свою роботу вже зараз громадяни України мали б отримувати в середньому не менше 8000 гривень, а..

Чи доцільно підвищувати мінімальну заробітну плату у 2015 році?

1392982984-8161   7 серпня 2014 року в Мінсоцполітики відбулося чергове засідання спільної робочої Комісії Сторін соціального діалогу з ведення переговорів і підготовки пропозицій щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати та розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС на 2015 рік за участі представників профспілок виробничої і бюджетної сфер.Як визначено в протоколі засідання (додається), Мінфін зазначив, що «на сьогодні склалась складна ситуація із збалансуванням бюджету, оскільки не..

Щодо урядової позиції стосовно переговорів з визначення рівня мінімальної заробітної плати на 2015 рік

minimalnaya-zarplata-v-shvejcarii-shvejcariya-2014-4000-frankov-referendum   Ще в липні п.р. СПО об’єднань профспілок звернулося до Кабінету Міністрів України та СПО сторони роботодавців на національному рівні з висловлюванням стурбованості з приводу зволікання з визначенням офіційної позиції Сторони власників щодо розміру мінімальної заробітної плати на 2015 рік, що є порушенням вимог чинної Генеральної угоди. При цьому, профспілки наполягали на проведенні, як найголовніше, результативних переговорів щодо визначення рівня мінімальної заробітної плати на 2015 рік..

Профспілки в боротьбі за гідний рівень життя

Министр   7 серпня 2014 року в Мінсоцполітики відбулося чергове засідання спільної робочої Комісії Сторін соціального діалогу з ведення переговорів і підготовки пропозицій щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2015 рік та переговорів щодо розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС на 2015 рік за участі представників профспілок виробничої і бюджетної сфер. Нажаль, окремі представники Сторони власників в черговий раз продемонстрували свою антисоціальну політику, направлену на..

Що робити профспілкам в умовах кризи?

Кон     Враховуючи умови соціально-економічної кризи, котра охопила країну, загрозу масового безробіття, значне зниження життєвого рівня працюючих та членів їх сімей (в першу чергу через замороження мінімальної заробітної плати та значного підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги й продовольчі товари), Спільний представницький орган об’єднань профспілок рішенням від 11.07.2014 р. № 15-3 постановив розробити тактику дій профспілок в умовах кризи, заходів з упередження негативних наслідків та запровадження..

Галузеві гарантії в оплаті праці для європейської України

ЗАР   На виконання постанови Ради ФПУ від 26.06.2014 № Р-8-4 та з метою формування консолідованої профспілкової позиції щодо законодавчого запровадження галузевого стандарту оплати праці через галузеві (міжгалузеві) угоди і колективні договори 31 липня 2014 року відбулася робоча нарада за участю представників профспілок машинобудівників та приладобудівників, працівників вугільної промисловості, автомобільного та сільськогосподарського машинобудування, нафтової і газової промисловості, лісового господарства, річкового транспорту, зв'язку. Заступник керівника департаменту виробничої політики та..

Скільки потрібно заробляти, щоб не померти на пенсії?

2014-07-29-0077     На це та інші питання 29 липня ц.р. всі бажаючі отримали відповіді від в.о. Голови ФПУ Кондрюка С.М., заступника керівника департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання Макогонюк С.Л. та головного спеціаліста управління соціального страхування та пенсійного забезпечення Денісової О.В. підчас проведення вебінару на тему: «Якою має бути заробітна плата для того, щоб заробити мінімальну пенсію?» (презентація додається).   Нагадуємо, що з метою спрощення процедури донесення інформації (з..
Архiв
<< < Червень 2018 > >>