Необхідно відкликати законопроект «Про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці»!

im   Голова СПО об’єднань профспілок, заступник Голови НТСЕР  Осовий Г.В. звернувся до Прем’єр-міністра України  Яценюка А.П. щодо необхідності відкликати з Верховної Ради України проект Закону «Про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці», реєстр. № 5080 від 15.09.2014. У зверненні зазначається, що "система соціального страхування в Україні побудована за участю фахівців європейських країн та з урахуванням міжнародних норм і принципів, викладених у Конвенціях, Рекомендаціях..

Українці – в Європу, а Уряд – куди?

vr2   16 вересня відбулась історична подія. Верховна Рада України ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС, засвідчив таким чином прихильність українців євроінтеграційним процесам та європейським цінностям. Водночас виник скандал, викликаний законопроектом «Про реформування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування та оплати праці», який було подано Урядом, і який зовсім не відповідає ні європейським цінностям, ні принципу соціальної справедливості. На прохання сторін соціального діалогу це питання було розглянуто 16..

Проблеми удосконалення системи соціального страхування

ozd   Які відомо, останнім часом за поданням Уряду до законодавства у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування було внесено ряд змін, які негативно позначилися як на функціонуванні самої системи соціального страхування, так і на забезпеченні соціальними виплатами та послугами застрахованих осіб і членів їхніх сімей. На жаль, урядовими структурами продовжується робота щодо напрацювання ще ряду змін до законодавчих актів, які руйнують існуючу систему соціального страхування, порушують принципи соціального..

Профспілки та роботодавці Харківщини занепокоєні наміром Уряду включити до складу Держбюджету кошти фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування

imag   Прем’єр-міністру України А.П. Яценюку   Шановний Арсенію Петровичу!   Уряд у черговий раз намагається вирішити проблеми наповнювання Державного бюджету за рахунок звичайних працівників. До такого висновку прийшли роботодавці та профспілки Харківщини, ознайомившись із проектом Закону України «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні». Ми вкрай обурені та занепокоєні бажанням Уряду включити до складу Державного бюджету України кошти фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та ліквідувати норми санаторно-курортного лікування,..

Хто зазіхає на лікарняні та допомогу по безробіттю?

20140911 162033 resized Різко агресивний наступ виконавчої влади на систему соціального страхування в період системної кризи викликає не тільки подив, а серйозне занепокоєння підривом системи соціального захисту при настанні втрати працездатності чи  безробіття. Зазначене спонукало роботодавців і профспілки, які мали до цього чимало протиріч в питаннях соцстраху, не просто сісти за стіл переговорів, а й віднайти рішення як поточних проблем, так і сформувати консолідоване бачення прогресивного реформування..

Уряд знову намагається «залізти» до кишені людини праці

n 091014 0728144691   Як стало відомо в кулуарах Уряду обговорюються чергові спроби продовжити утиск соціально-економічних прав людини праці. Зокрема серед таких «соціальних ініціатив» пропонується розроблений Мінфіном проект Закону України «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні», яким передбачається: - змінення порядку індексації, зокрема підставою для індексації пропонується вважати ситуацію, коли величина індексу споживчих цін перевищила не 101 відсотка, а 103; -         включення до складу..

Збережемо систему соціального страхування!

zakon pro strah   Комітет з питань соціальної політики та праці Верховної Ради України висловив своє критичне ставлення до урядових законодавчих пропозицій відносно управління системою загальнообов'язкового державного соціального страхування, про що Голова парламентського Комітету Петро ЦИБЕНКО повідомив листом Голову правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Сергія КОНДРЮКА. Нажаль у Верховній Раді України започаткована тенденція внесення та прийняття законів у терміновому режимі, без висновку головного..

Профспілки об’єднують зусилля задля збереження соціального страхування

IMG 20140820 150727   20.08.2014 в рамках розширеної фахової наради з представниками профспілок працівників бюджетної сфери з актуальних питань бюджетної сфери, відбулося обговорення можливих загроз у сфері соціального стахування внаслідок запровадження реформаторських ініціатив Уряду. У зустрічі прийняли участь представники аппарату ФПУ та профспілок працівнкиів різних галузей, а також  Київської облради профспілок, а основним доповідачем був в.о. керівника управління з питань соціального страхування та пенсійного забезпечення апарату ФПУ В.С...

Потрібно запобігти катастрофі соціального страхування