Доки триватиме затягування пасків?

0469 585a7   Сьогодні Україна переживає складні часи, а українців буквально накрила хвиля занадто вільних цін на продукти харчування і комунальні послуги, непопулярних урядових кроків, які закінчуються затягуванням пасків. Під нищівний удар, як завжди, потрапляють бюджетники. Наша розмова з головою Кіровоградського обкому профспілки працівників культури Зоєю Кадук про реалії життя галузі.    - Отже, що чекає працівників культури взимку? - В умовах неоголошеної, але існуючої війни галузь культури і профспілка..

Про Звернення Бродівської районної організації профспілки працівників освіти і науки України

1352359115 rl907     Бродівська районна організація профспілки працівників освіти і науки України, підтримуючи програмні завдання Президента України, законодавчі ініціативи Верховної Ради України та програмні завдання Кабінету Міністрів України щодо створення передумов для всебічної модернізації держави на європейських засадах, відновлення у державі законності, посилення правового захисту громадян, висловлює глибоку стурбованість антисоціальними ініціативами, запропонованими проектом Закону України "Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні", які..

Освітяни Рівненщини - проти антисоціального законопроекту

1406889645 zvernennya  На адресу Федерації профспілок України надійшло звернення Кузнецовської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України (Рівненська область) з проханням вжити заходів щодо недопущення прийняття закону "Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні" у запропонованій Міністерством фінансів редакції. Даним законопроектом передбачається скасування гарантій фінансового забезпечення освітянської галузі та встановленого педагогічним працівникам рівня посадових окладів (ставок заробітної плати) і умов оплати праці..

У Прилуках понад 2000 освітян та працівників інших бюджетних установ вийшли на акцію протесту

4     12 вересня 2014 року на центральній міській площі міста Прилуки відбулася акція протесту працівників бюджетної сфери в формі мітингу. За оцінками спостерігачів на акції було присутньо більше 2000 працівників закладів, установ та організацій галузі освіти, медицини, культури, державних установ та комунальних установ. Організаторами зібрання, яке носило мирний та неполітичний характер, виступили Прилуцькі міські організації Профспілок працівників освіти і науки України (голова – Тетяни Заголій), охорони здоров'я (голова..

Звернення освітян Рівненщини

i09 Звернення профспілкового активу Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Профспілковий актив Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України з розумінням сприймаючи ситуацію, що склалася в державі, законодавчі ініціативи Верховної Ради України та програмні завдання Кабінету Міністрів України, водночас висловлює занепокоєння з приводу розробленого Міністерством фінансів України законопроекту «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні», яким передбачається скасування..

Дотримання трудових прав освітян під загрозою!

1410522575 piu   ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямовано лист до Президента України Петра Порошенка з приводу інформації від організаційних ланок, де висловлюється їх стурбованість вказівками фінансових управлінь обласних та районних державних адміністрацій про необхідність вжиття органами управління освітою заходів з метою виконання п.13 доручення Прем’єр-міністра України від 15.08.2014 р. № 29526/7/1-14 до Закону України від 31.07.2014 № 1622-VII «Про внесення змін до Закону України..

Уряд знову намагається «залізти» до кишені людини праці

n 091014 0728144691   Як стало відомо в кулуарах Уряду обговорюються чергові спроби продовжити утиск соціально-економічних прав людини праці. Зокрема серед таких «соціальних ініціатив» пропонується розроблений Мінфіном проект Закону України «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні», яким передбачається: - змінення порядку індексації, зокрема підставою для індексації пропонується вважати ситуацію, коли величина індексу споживчих цін перевищила не 101 відсотка, а 103; -         включення до складу..

Григорій ОСОВИЙ: потреби людини праці мають стати пріоритетом для держави