Адаптація на ринку праці учасників АТО

6043776-parlament-nameren-obespechit-voennykh-b   З метою забезпечення соціального захисту учасників АТО, надання їм всебічної допомоги у пошуку роботи, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, посилення взаємодії влади і громадського суспільства у вирішенні проблем зайнятості учасників АТО у грудні минулого року за ініціативою Державної служби зайнятості України утворено Консультативну групу з адаптації на ринку праці учасників АТО під головуванням Костриці В.І. До складу групи увійшли також представники ФПУ. Соціально-економічний захист членів профспілок,..

Черговий крок на шляху відновлення обласних об’єднань профспілок у Донецькій та Луганській областях

e   У період 09.12.2015 – 11.12.2015 р. у місті Сєвєродонецьку Луганської області та місті Краматорську Донецької області відбулися чергові виїзні зустрічі керівництва ФПУ з профспілковим активом та посадовими особами військово-цивільних адміністрацій Луганської та Донецької областей.   Під час проведення зазначених заходів у своїх зверненнях до присутніх заступник голови ФПУ Драп’ятий Є.М. повідомив про основні напрямки діяльності ФПУ та пріоритетні завдання профспілок в сучасних умовах, результати співпраці..

Щодо забезпечення житлом працівників Інституту хірургії та трансплантології імені О. Шалімова

small 0Shalimova2   Міністерство соціальної політики України розглянуло запит Федерації профспілок України щодо забезпечення житлом працівників Інституту хірургії та трансплантології імені О. Шалімова АМНУ та надало відповідь, що додається.

СТАН ДОТРИМАННЯ ПРАВ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ У СФЕРІ ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ

Як відомо, ще 11 червня 2014 року Кабінет Міністрів прийняв рішення (розпорядження КМУ № 588-р) щодо розв’язання проблем, пов’язаних із соціальним захистом внутрішньо переміщених осіб, зокрема - відновлення всіх соціальних виплат та надання допомоги у працевлаштуванні. Так, спрощено процедуру набуття статусу безробітного, а також скорочено перелік необхідних документів для його набуття (постанова Кабінету Міністрів України від 27.08.2014 №403 «Про внесення змін до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають..

Інформація щодо профспілкових організацій у Донецькій і Луганській областях за станом на 20.08.2015

192280   З метою відновлення діяльності профоб’єднань Донецької та Луганської областей департаментом профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями зібрана та узагальнена інформація про організаційні ланки всеукраїнських профспілок, які розташовані на підконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей, та про їх керівників (координаторів, представників). Згідно з наданими Федерацією профспілок України Рекомендаціями та Примірним планом  покрокових дій профспілок щодо заходів з об’єднання організацій на підконтрольній українській території шляхом..

Оновлено Тимчасовий порядок в'їзду на неконтрольовану територію та виїзду з неї громадян України та іноземців (осіб без громадянства)

277               Відповідно до положень Порядку в'їзд на неконтрольовану територію та виїзд з неї громадян України та іноземців (осіб без громадянства) здійснюється за умови пред’явлення документів, що посвідчують особу та дозволу (вноситься до об’єднаної електронної бази за умови позитивного розгляду поданих громадянином документів). Таким чином, наявність паперової перепустки не вимагається.   Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на неконтрольованій території, можуть оформити перепустку (дозвіл) безпосередньо..

Переселенцям – надійний соціальний захист

information items   Шановні кримчани, мешканці східних областей України! Державна служба зайнятості готова сприяти Вашому працевлаштуванню!   У центрах зайнятості Вам допоможуть: ·  знайти роботу – тимчасову або постійну; ·  взяти участь у громадських або інших роботах тимчасового характеру; · пройти професійну підготовку, перепідготовку або підвищити свою кваліфікацію; ·  отримати статус безробітного та матеріальну допомогу на випадок безробіття.   В усіх центрах зайнятості єдина база вакансій по Україні. Усі вакансії – у вільному доступі.   Облік та реєстрація в центрі зайнятості здійснюється..

Відновлення діяльності обкому Профспілки працівників культури України в Донецькій області

112  04910 1626858474192603 4016217227731763465 n   Нещодавно, всупереч українському законодавству, на базі Донецького обкому Профспілки працівників культури України, який знаходиться на підконтрольній терористичному угрупуванню території, було створено Профспілку працівників культури ДНР. В зв’язку з цим, Президією ЦК профспілки працівників культури України прийнято рішення щодо вжиття термінових організаційних заходів з відновлення діяльності та створення вищого керівного органу Донецької територіальної організації Профспілки працівників культури України на підконтрольній українській..

Заступник Голови ФПУ Драп'ятий Є.М. у Донецькій області провів робочу зустріч з профактивом

завантаження     23-25 березня 2014 року заступник голови ФПУ Драп’ятий Є.М. у Донецькій області провів робочу зустріч з профспілковим активом на території, підконтрольній українській владі. Налагоджено співпрацю з Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією розташованою у м. Краматорськ. У зустрічах з першим заступником та заступником Голови Донецької облдержадміністрації розглянуто та обговорено стан галузей, проблеми щодо виробництва, реалізації продукції, розрахунків з виробниками та особлива увага приділена питанням погашення заборгованості з..

Більше статей...

1. ПРООН допоможе у створенні робочих місць для переміщених осіб (прийом заявок)
  2. Як захистити свої права в умовах соціально - економічної кризи?
  3. Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України, не контрольовані українською владою в зоні проведення АТО
  4. Переселенцям з Криму та Донбасу виплатять лікарняні
  5. Додаткові гарантії громадянам, які проживають на територіях проведення антитерористичної операції та громадянам, які тимчасово переселені в інші населені пункти України з територій, на яких проводиться антитерористична операція
  6. Відпустки працівникам, які працюють у зоні проведення АТО
  7. Організований виїзд із зони АТО
  8. Як військовослужбовцю - учаснику АТО отримати посвідчення "Учасника бойових дій"
  9. Яким буде 2015 рік для внутрішньо переміщених осіб?
  10. Щодо діяльності профорганізацій у Донецькій і Луганській областях
  11. Інформація для тих, хто виїжджає із зони АТО