Звернення учасників IV засідання Сумської обласної ради профспілок до народних депутатів України

P1010918 images thumb large1000 900 На IV пленарному засіданні Сумської обласної ради профспілок прийнято Звернення до народних депутатів України:   Сумська обласна рада профспілок від імені трудових колективів підприємств, установ та організацій області висловлює крайню стурбованість з приводу  прийнятих за останній час законодавчих актів, які серйозно погіршують соціально – економічний захист населення, знижують життєвий рівень працюючих, пенсіонерів, молоді. За період роботи Верховної ради України VIII скликання значно подорожчали ліки, паливно-мастильні матеріали, продукти..

ЗВЕРНЕННЯ Федерації профспілок Черкаської області

1418136350 pe6r   Прем’єр-міністру України А.П.ЯЦЕНЮКУ   Голові спільного представницького органу об’єднань профспілок Г.В.ОСОВОМУ    Голові спільного  представницького органу роботодавців Д.В.ФІРТАШУ     Звертаємось до Вас як до очільників Уряду, всеукраїнських об’єднань профспілок та роботодавців з вимогою терміново розпочати діалог для пошуку шляхів консолідованого  вирішення нагальних проблем країни, відновлення та підвищення конкурентності вітчизняної економіки, забезпечення достойного життя українців. Для представників  територіального рівня, які знаходять можливості комунікацій, не зрозуміло  чому протягом тривалого часу відсутній діалог влади, виробника та профспілок на національному..

У день сміху – не до сміху

Prysiazhny   Російська військова агресія на сході України спричинила тривалий спад вітчизняного виробництва, зниження економічної активності населення, скорочення робочих місць, стрімке зростання цін на життєво необхідні товари і послуги.           На жаль, замість пошуку економічних джерел наповнення бюджету, боротьби з корупцією, ліквідації тіньової економіки, перекриття каналів виведення капіталів за кордон, Верховна Рада та Кабінет Міністрів України вдалися до примітивної, але жорсткої політики економії за рахунок пересічних громадян. Зокрема,..

ЗА МЕЖЕЮ ВИЖИВАННЯ

9990   Нещодавно у м.Івано-Франківську відбувся круглий стіл на актуальну для кожного тему: «Платити за все і більше: чи справедливі рекомендації МВФ для пересічного українця?». Цей важливий захід організований ГО «Рух за справедливість» з м.Києва за участю представників громадськості, профспілок, науковців та підприємців Прикарпаття. В ході відвертої дискусії обговорені важливі питання сьогодення.       Чи виправдані і ефективні для української моделі економіки рекомендації МВФ? Як можна оцінити їх..

Про Звернення Президії Ради профспілок Івано-Франківської області до народних депутатів України

1418136350 pe6r   На засіданні Президії Ради профспілок Івано-Франківської області активно обговорено останні Урядові ініціативи та, зокрема, законопроекти №№2212, 2147, які направлені дл прийняття Верховною Радою України. З цього приводу прийнято документ Звернення до керівників фракцій ВР та народних депутатів:   Шановні народні депутати!       Президія Ради профспілок Івано-Франківської області, розглянувши законопроекти № 2212, 2147 внесені КМУ для прийняття Верховною Радою України, просить Вас не допустити їхнього прийняття, як..

Над лісовою галуззю України нависла загроза…

bnr 2001403900000   Лісівники Кіровоградщини (та й інших регіонів) вкрай стурбовані ситуацією, пов’язаною з невизначеною долею галузі, із загрозами, яких можуть завдати зміни під гаслом реформування. Враховуючи напругу в трудових колективах, обласна організація Профспілки працівників лісового господарства України звернулася до народних депутатів з проханням підтримати позицію лісівників Кіровоградщини щодо збереження державної власності на ліси, ефективного проведення реформ по впровадженню європейських стандартів екологічного спрямування та проголосувати проти трьох..

Освітянська Профспілка - проти незаконного скорочення працівників бюджетних установ

1422882270 21 i ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністра освіти і науки України з приводу недопущення реалізації незаконного завдання, засвідченого в протоколі селекторної наради Прем’єр-міністра України від 14 січня 2015 р. № 913/0/1-15, яким зобов’язано голів обласних та Київської міської держадміністрацій вжити заходів для скорочення на 3 % працівників..

Як виконає Уряд вимоги профспілок?

366123716   Чи дотримається Уряд при прийнятті важливих рішень принципів «прозорості, привабливості, служіння народу, захисту споживачів», передбачених «Стратегією-2020» Президента України? Незважаючи на публіцистичні обіцянки «прозорих» принципів роботи, протягом грудня 2014 року за ініціативи Уряду, Верховною Радою України прийнято численні рішення, що суттєво звужують або ліквідовують трудові права та соціальні гарантії працівників, зокрема: заморожено розміри мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, позбавлено права працівників і їхніх дітей на санаторно-курортне лікування,..

Звернення профспілок Харківщини до Кабінету Міністрів України

ДВ. ТРУДА ЗДАНИЕ 1 72пикс   Об'єднання профспілок Харківської області, трудові колективи Харківщини вкрай негативно сприйняли прийняття владою окремих положень Державного бюджету на 2015 рік та низки законодавчих актів «під бюджет», які відмінили соціально-значущі економічні права та гарантії працівників. Виконком ОПХО звернувся до КМУ. У тесті звернення зазначено: через стрімку девальвацію гривни, зростання цін на товари першої необхідності, житлово-комунальні послуги та лікарські засоби, більшість родин області суттєво..

Григорій Осовий: «Лише солідарними діями профспілок можна спонукати владу до вирішення проблем працівників»

ШАХТА     Голова ФПУ Осовий Г.В., коментуючи хід протестної акції шахтарів, яка відбулася сьогодні під стінами Кабінету Міністрів України, зазначив: «Федерація профспілок України та її членські організації підтримують справедливі вимоги шахтарів, адже це саме та категорія працівників, які своєю повсякденною працею забезпечують енергетичну незалежність держави. Тисячі шахтарів щоденно ризикуючи свої здоров’ям і життям видають вугілля, так необхідне металургам і тепловим станціям, щоб у кожній оселі було тепло..

Більше статей...

1. Акция протеста трудовых коллективов угольной отрасли
  2. Спільно впливатимемо на законодавчі ініціативи
  3. Ріст дитячої смертності, закриття ДЮСШ і знищення санкуру – чого українцям чекати цього року?
  4. Відповідь Мінсоцполітики на зверення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України щодо недопущення звуження обсягів соціальних прав освітян
  5. Профспілка просить Президента України сприяти відновленню трудових прав і гарантій освітян
  6. Телеканал "Ера", програма "Від першої особи", 29 грудня 2014 року. Голова ФПУ Григорій Осовий: "Бюджет-2015 - кіт в мішку, під лозунгами доцільності подарований Україні під ялинку" (відео)
  7. АКЦІЯ ПРОТЕСТУ. Профспілки закликають владу враховувати інтереси людини праці