Виступ голови Профспілки будівельників Василя Андреєва на парламентських слуханнях

Радион фото на трибуне   Як ми інформували, 1 червня ц.р. у Верховній Раді України відбулись парламентські слухання «Професійна освіта, як складова забезпечення кваліфікованого кадрового потенціалу країни: проблеми та шляхи вирішення». У заході взяли участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, керівники та представники членських організацій ФПУ. Про позицію профспілок відносно стану і перспектив розвитку професійної освіти в Україні..

Гриневич налаштована долати ВЕТО

Заседание Комитета Верховного Совета Украины   Гострі питання, пов’язані із катастрофічною ситуацією професійно-технічної освіти України піднімались на Всеукраїнських зборах працівників профтехосвіти 18 березня 2016 року. Заробітна платня викладачів, стипендії, майно та майбутнє профтехосвітян зависло у повітрі. На Зборах також була присутня Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич. У своєму виступі вона запевнила, що сприятиме вирішенню цього питання на державному рівні. Чекати довго..

Подолати вето Президента щодо законопроектів про професійно-технічну освіту

1459151313 veto     Президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернулася до Голів Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та членів Комітету з приводу необхідності подолання вето Президента України до Законів України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік»,  реєстр. № 3830-3 та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», реєстр. № 3831-2 щодо..

Профспілки Рівненської області на захист профтехосвіти

zhizn profobrazovaniyu plakat ukraina   Рівненські профспілки закликали Президента України Петра Пороошенка підписати зміни до Законів України щодо фінансування профтехосвіти.   Президія Федерації профспілок Рівненської області надіслала відповідне звернення із протестом проти закладення у Державний бюджет на 2016 рік ганебної норми щодо фінансування професійно-технічних училищ та їх передачу на базовий місцевий рівень.                 (Текст звернення додається)                    Прес-центр ФПУ

Відповідь Міносвіти щодо фінансування державних професійно-технічних навчальних закладів

img 2486 729x547   Пропонуємо ознайомитися з відповіддю Міністерства освіти України щодо фінансування державних професійно-технічних навчальних закладів (додається).   Прес-центр ФПУ

Всеукраїнські збори працівників професійно-технічної освіти

18 березня 2016 року в Жовтневому Палаці відбудуться Всеукраїнські збори працівників професійно-технічної освіти, батьківських комітетів, профспілкових організацій ПТНЗ.   На зборах буде обговорений план вступу у колективно-трудовий спір із Урядом України та підготовки до загальнонаціонального страйку в разі відсутності задоволення вимог працівників. Після завершення зборів планується проведення ходи та пікетування Адміністрації Президента України з вимогою підписати підтримані більшістю народних депутатів законопроекти №3831-2 та №3830-3, спрямовані на збереження ролі держави в забезпеченні доступності..

СПРАВА СПІЛЬНОЇ ТУРБОТИ. Негайно рятувати систему профтехосвіти!

ПТУ   Із заявою про мобілізацію працівників профтехосвіти на захист своїх прав з вимогою повернути державне фінансування виступили учасники прес-конференції, яка відбулася 3 березня в інформагентстві «Укрінформ». У заході взяли участь: Мигаль Олександр Миколайович директор Державного навчального закладу «Гадяцьке вище професійне аграрне училище»; Яценко Лідія Іванівна викладач Державного навчального закладу «Охтирський центр ПТО», голова профкому; Голда Виноградська – Голова об’єднання «Національне галузеве партнерство у легкій промисловості»;..

Прес-конференція в «Укрінформі»

3 березня об 11.00 в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбудеться прес-конференція за участю представників закладів профтехосвіти, на якій буде оголошено про мобілізацію працівників галузі на захист своїх прав та з вимогою повернути професійно-технічній освіті державного фінансування.   Адреса проведення: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16   Акредитація за редакційними посвідченнями.   Більш детальна інформація за телефонами: 289-60-31;  284-31-36   ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ БУДІВНИЦТВА І  ПРОМИСЛОВОСТІ БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ  УКРАЇНИ

З ПЕРШИХ ВУСТ. "Без професійної освіти як без рук"