ПРОФСПІЛКОВА ІНІЦІАТИВА

kak-davat-subsidii-ukraincam-bez-dokhodov   Федерація профспілок Черкаської області звернулася з листом до міського голови м. Черкаси з пропозицією обговорити шляхи підвищення соціального захисту працівників, жителів обласного центру в умовах значного підвищення вартості централізованого опалення та постачання гарячої води.             Надіємось почути інформацію очільників міста, постачальників тепла про установку будинкових теплових лічильників, облаштування індивідуальних теплових пунктів з погодним регулюванням. Запропонували запровадження програми фінансової підтримки споживачів, які проживають у будинках без теплових..

Освітяни вийшли на пікет

1478028596 akcia-163-of-163   1 листопада 2016 року освітяни столиці вийшли на масову акцію протесту до будівлі Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України проти високих тарифів на житлово-комунальні послуги.   Ініціатором пікету стала Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України. Солідарну участь у пікетуванні взяли майже усі територіальні організації Профспілки з різних куточків України – Одеси, Херсону, Черкас, Харкова, Чернігова, Запоріжжя, Тернополя, Вінниці, Івано-Франківська, Кіровограда, Львова, Рівного,..

«Ні!» - високим тарифам, «Так!» - підвищенню пенсій

15a32725196e20bf31657672   Під Полтавською обласною державною адміністрацією профспілки спільно з соціал-демократичною партією прийняли ряд вимог до керівництва країни.            Згідно постанови президії ФПУ від 30.09.2016 року №П-4-2 «Про виконання вимог профспілок, визначених Постановою Ради ФПУ «Про позицію і дії ФПУ, її членських організацій на захист прав та інтересів працюючих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги та подальші дії», президія обласної ради профспілок..

Соціальна напруга зростає. Профспілки за рішучі дії

IMG 0616 0 r7b1k6on   18 жовтня на Президії ФПУ, яка зібралась на своє засідання відразу після завершення зустрічі Прем’єр-міністра України В.Гройсмана з керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань, ухвалено рішення про перенесення дати всеукраїнської акції протесту профспілок з 20 жовтня на 17 листопада ц.р. у формі пікетування Верховної Ради України.   Відповідні зміни внесено до постанови Президії ФПУ від 30.09.2016 № П-4-2 «Про виконання вимог профспілок, визначених постановою..

Телеканал ICTV, Надзвичайні новини, 18 жовтня 2016 року. Тарифний майдан (відео)

ictv     Для перегляду натисніть ТУТ

«Ні – бідності! Так – гідному життю!»

DSCN4331     Під таким головним гаслом 17 жовтня у місті Івано-Франківську проводився масовий мітинг протесту, організований Радою профспілок області. Близько двох тисяч спілчан, членів трудових колективів зібралися на площі біля адміністративного будинку, щоб висловити протест Уряду України, який довів народ до зубожіння. В цих людей, за словами Василя Симоненка, «в грудях набубнявіла тривога, тиха й мовчазна, як динаміт». Протестувальники вийшли з гаслами: «Владу на службу народу, а..

Необґрунтованість цін на житлово-комунальні послуги обговорено з експертами ГО «Публічний аудит»

636   22 вересня 2016 р. в приміщені готелю «Турист» за ініціативи Київської міської ради профспілок відбулася робоча зустріч громадського активу міста – працівників Київської міськпрофради, голів і членів галузевих профспілкових об’єднань столиці з лідером Громадського Об’єднання «Публічний аудит»  Гольдарбом М.Ю. та фахівцем в галузі аудиту та обліку Галайдою Т.В. У зазначеному заході взяли участь представники Департаменту захисту соціально-економічних прав апарату Федерації профспілок України. Мета заходу: спираючись на..

Одесский профсоюзный лидер о новых тарифах: я просто не представляю, что нас ждёт осенью

1-169   Неоднократные повышения тарифов на газ, электроэнергию приводят к тому, что в Украине 80% населения находится за чертой бедности. Cозданная Президентом Порошенко Национальная комиссия по госрегулированию цен в сферах энергетики и коммунальных услуг держит в секрете стоимость добычи украинского газа, удельный вес заработной платы в его себестоимости, сколько планируется средств на модернизацию газотранспортной системы, сколько стоит один киловатт часа производства электроэнергии на атомных и тепловых станциях,..

СПІЛЬНО ШУКАТИ ШЛЯХИ ЗАХИСТУ ТРУДЯЩИХ

Изображение 8145         Новий тарифний «постріл» по громадянам у вигляді нещодавнього підвищення вартості води та електроенергії (на додачу до «газового зашморгу») викликав велику стурбованість трудящих, членів профспілок. Про це свідчать численні звернення до профорганів всіх рівнів.          Враховуючи гостроту ситуації з ціноутворенням, президія Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок ініціювала проведення термінового розширеного засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Воно відбулося 8 вересня в Будинку профспілок і було присвячене питанню посилення..

З В Е Р Н Е Н Н Я Федерації профспілок Вінницької області до депутатів обласної, районних та міських рад

Шановні депутати ! Президія Федерації профспілок області звертається до Вас, з приводу ситуації в суспільстві, спричиненою шокуючим підвищенням вартості природного газу і електроенергії. Підвищення цін на природний газ і електроенергію спровокувало злет рівнів тарифів на опалення та гарячу воду від 1,8 до 2,2 разів. Як наслідок, спричинить подальше підвищення цін на інші товари та послуги,  поставить більшість сімей на межу виживання. Уряд запевняє, що незаможні громадяни не постраждають від підвищення тарифів на газ..

Більше статей...

1. ЗВЕРНЕННЯ Президії Центральної ради Укрнафтогазпрофпілки щодо шокового підвищення цін та тарифів
  2. Профспілки закликають владу захистити населення від зростання цін і тарифів
  3. РЕЗОЛЮЦІЯ учасників Всеукраїнського маршу протесту – представників профспілкових організацій і трудових колективів України
  4. Засідання Уряду 6 липня 2016 року. Володимир ГРОЙСМАН: "Хочу ще раз подякувати профспілкам за конструктивну позицію і за діалог" (відео)
  5. АКЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Прем’єр-міністр України і представники профспілок обговорили актуальні питання соціального захисту людини праці
  6. Подяка учасникам Всеукраїнського маршу протесту
  7. АКЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Підвищення цін і тарифів не може бути без зростання трудових доходів!
  8. БРИФІНГ У ПАРЛАМЕНТІ. Григорій Осовий: «Профспілки висловлюють рішучий протест проти підвищення цін і тарифів без адекватного підвищення рівня трудових доходів»
  9. Профспілки Дніпропетровщини проти підняття цін на газ і тарифів ЖКГ
  10. Марш протеста: Списки №1 и №2 – это не льготы, а соленый пот…
  11. Гасла до проведення Всеукраїнського маршу протесту 6 липня в Києві