6 червня - професійне свято працівників засобів масової інформації в Україні

tsmik   Шановні друзі! Від імені Профспілки працівників культури України щиро вітаю всіх медійників України з професійним святом – Днем журналіста. Ви люди надзвичайної професії, адже саме Ви, подаючи достовірну, об'єктивну та компетентну інформацію, формуєте неупереджену думку громадськості та пишете історію сучасності. Тож, нехай ваш особливий дар, що поєднує гостроту розуму та віртуозну подачу інформації, приносить вам задоволення, успіх та затребуваність. Бажаю всім вам цікавих тем, добрих співрозмовників, легкого і гострого..

28 квітня: Міжнародний день пам'яті трудящих

draft-poster-001-300x189   28 квітня, в Міжнародний день пам'яті загиблих і постраждалих трудящих, профспілкові акції в усьому світі привернуть увагу громадськості до важливішої ролі профспілок у захисті працівників від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань.   У 2017 році понад 2,5 мільйонів трудящих загинули в результаті травм і захворювань, отриманих на робочих місцях. Ще більше випадків залишилися незафіксованими. «Внаслідок неналежних умов праці кожні 11 секунд у світі гине один працівник...

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 4/2018)

obl  4 ukr-2018   У номері – найактуальніші теми та найважливіші події очима наших кореспондентів і провідних українських експертів у різних галузях охорони праці. Пропонуємо вашій увазі статті:   Звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2018 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні   Дмитро Матвійчук, Олександр Фандєєв. Антоніу Жозе Робалу душ Сантуш: «Відчуття таке, ніби я в Португалії!». Керівник проекту ЄС-МОП про..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у січні 2018 року

wts   Упродовж січня 2018 року в результаті заходів, спільно здійснених Національною службою посередництва і примирення та Федерацією профспілок України у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 338 млн. 9,5 тис. грн. або 48% від загальної суми боргу (703 млн. 731,5 тис. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних..

Робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з Головою профільного парламентського Комітету Людмилою Денісовою

180615 Голова ФПУ Григорій Осовий у ході робочої зустрічі з Головою Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення ВР України Людмилою Денісовою порушив низку актуальних соціально-економічних питань, зокрема щодо необхідності доведення розміру мінімальної заробітної плати до фактичного прожиткового мінімуму, на чому наполягають профспілки.    За розрахунками фахівців, об’єктивний розмір прожиткового мінімуму на початок поточного року становить більш ніж 4.000 грн., а з урахуванням прогнозовано рівня інфляції..

Удосконалено порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки

1445534625 dzherelo1   Прийнятою cьогодні, 7 лютого, на засіданні Уряду постановою „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2010 р. № 725 і від 26 жовтня 2011 р. № 1107” приведено у відповідність до чинного законодавства України Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки”.   Удосконалення цього Порядку сприятиме оптимізації дозвільних процедур; скороченню переліку машин,..

Профспілки Черкащини відстоюють інтереси спілчан

IMG 1491     У зв’язку з неприйняттям Черкаською міською радою бюджету обласного центру на 2018 рік, виникли проблеми забезпечення повноцінного функціонування міста – своєчасність та в повній мірі виплата заробітних плат працівникам бюджетної сфери, проведення розрахунків організацій, установ за отримані комунальні послуги, фінансування робіт з ліквідації наслідків стихійних явищ, виконання програм соціального забезпечення населення тощо. Федерацією профспілок області 17 січня під час проведення сесії міськради була проведена протестна..

Чергове засідання Територіальної тристоронньої соціально –економічної ради Рівненської області

DSC 5167   Днями в Федерації профспілок Рівненської області відбулось засідання Територіальної тристоронньої соціально –економічної ради під головуванням Володимира Боярчука, очільника об’єднання організацій роботодавців регіону.   У ході засідання було розглянуло інформації Сторін про хід виконання Територіальної угоди за  I півріччя нинішнього року та виконання власних рішень ухвалених на попередніх засіданнях     ТТСЕР.        Звіт  з виконання  Угоди від Сторони влади   представив Олексій Шамак, в.о. директора департаменту соціального захисту населення ..

Як запобігти зростанню цін і тарифів?

WP 20171027 10 10 07 Pro   28 жовтня у ФПУ відбулась фахова дискусія з обговорення державної політики цін і тарифів на енергоносії та житлово-комунальні послуги, а також визначення можливих шляхів зниження цін і тарифів для споживачів.   У заході взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, заступники Голови ФПУ Олександр Шубін, Євген Драп’ятий, голови та представники всеукраїнських профспілок, посадовці департаментів цінової політки, тарифів на комунальні послуги Київської міської державної..

Всемирный день действий за достойный труд: 7 октября 2017 года

------------2016   Покончим с корпоративной жадностью: мир нуждается в повышении оплаты труда! В этом году исполняется 10 лет Всемирному дню действий за достойный труд, который отмечается 7 октября. С 2008 года в нем приняли участие миллионы людей. *По состоянию на 2015 год богатейший 1% обладает большим благосостоянием чем все остальное население планеты (Oxfam). * 71% людей говорят, что правительства должно взять курс на повышение оплаты труда работников (ITUC Global..

Більше статей...