Форум МОТ «Будущее сферы труда, к которому мы стремимся: взгляд работников из Европы и Центральной Азии»

wcms 573701 В Баку с 12 по 13 сентября 2017 года под эгидой МОТ при участии Бюро МОТ по деятельности в интересах работников (ACTRAV), Группы технической поддержки по вопросам достойного труда и Бюро МОТ для стран Восточной Европы и Центральной Азии проходит форум «Будущее сферы труда, к которому мы стремимся: взгляд работников из Европы и Центральной Азии». В Форуме принимают участие представители научных кругов, правительств, профсоюзов и..

Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся з листом до Генерального директора Міжнародного бюро праці Гая Райдера

МБП   У листі зокрема зазначається, що "12 июля 2017 Верховная Рада Украины приняла в первом чтении проект Закона Украины «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно предотвращения чрезмерного давления на субъекты хозяйствования мероприятий государственного надзора (контроля) за соблюдением законодательства о труде и занятости населения» (рег. № 6489), инициированный Программой USAID «Лидерство в экономическом управлении». Анализ законопроекта показывает, что внесение предложенных в проекте изменений в Закон..

Відбулись консультації представників профспілкової сторони із членами експертної групи МОП

МОП   Актуальні питання підвищення рівня та ефективності соціально-економічного захисту працівників, активізації ролі профспілок у цьому процесі обговорили 9 серпня в Києві представники профспілкової сторони та члени експертної групи Міжнародної організації праці. Вона знаходиться в Україні з метою обговорення актуальних питань, пов’язаних з дотриманням міжнародних трудових норм, зокрема щодо соціального забезпечення, інспекції праці, денонсацією застарілих (К32, К102) та ратифікацією більш сучасних конвенцій МОП (К152, К183) та надання..

Весенний пакет в рамках европейского семестра 2017 года

p034468001102-669688   Комментируя «пострановые рекомендации», опубликованные 22 мая Еврокомиссией, заместитель генерального секретаря ЕКП Катя Лехто Комулайнен заявила:  «Это прогресс, что Европейская комиссия призывает к увеличению государственных инвестиций и повышению заработной платы в некоторых странах, включая Германию. В то же время, Еврокомиссию дискредитируют продолжающиеся призывы к еще более жесткой экономии и сокращению бюджета в других странах, а ограничение роста заработной платы и государственных инвестиций только странами с профицитом бюджета..

11-е засідання Виконкому Загальноєвропейської ради МКП

IMG 1267   19 квітня  2017 року відбулося 11-е засідання Виконкому Загальноєвропейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок, яке пройшло в приміщенні Європейського соціально-економічного комітету в Брюсселі.   На засіданні була розглянута ціла низка питань, зокрема міграції, участі в наступній конференції МОП у червні цього року, підготовка до Європейської регіональної наради МОП, розширення  присутності профспілок на багатонаціональних компаніях, ланцюжки поставок, проведенням кампанії ЄКП за підвищення заробітної плати, ситуація з..

Вдосконалюються механізми діяльності УС ПГС

Изображение 016   13 квітня відбулось робоче засідання Української Сторони Платформи громадянського суспільства Україна–ЄС, в якому взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий та голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, який є координатором робочої групи Платформи з питань сприяння імплементації Угоди про асоціацію.   Изображение 002   У часниками було розглянуто пропозиції до Регламенту Робочих груп УС ПГС, проаналізовано стан виконання рішень..

ФПУ – МОП. Розвивати плідне та ефективне співробітництво (2)

ГОСТ4    Актуальні питання розвитку ефективного діалогу та плідної співпраці муж Федерацією профспілок України та Міжнародної організацією праці обговорено 22 лютого під час зустрічі Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового з експертами МОП - старшим спеціалістом з питань діяльності організацій роботодавців Групи технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи (Будапешт) Драганом Радічем та старшим спеціалістом Департаменту розвитку..

Обговорено напрями співпраці з данськими партнерами

IMG 6634   17 січня Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий провів робочу зустріч з представниками данської консалтингової компанії «Тана Копенгаген» на їх прохання.   З данської сторони у зустрічі також взяли участь представники департаменту європейського партнерства Міністерства закордонних справ Данії. Від ФПУ – заступники Голови Олександр Шубін і Євген Драп’ятий, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, фахівці департаменту міжнародної роботи, департаменту захисту соціально-економічних прав, прес-центру апарату ФПУ.

-1-638   На третьому засіданні ПГС, що відбулось у Києві 8-9 листопада 2016 року, співголовували Григорій Осовий - Голова Федерації профспілок України та Альфредас Йонушка - член ЄСЕК, генеральний директор Торгово-промислової та ремісничої палати Шяуляю. У засіданні взяли участь Й.В. Хюґ Мінґареллі, Посол ЄС в Україні, Марія Іонова, Перший заступник голови Української Частини Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС та Всеволод Ченцов, Директор Департаменту Європейського Союзу МЗС..

Більше статей...

1. Спільна декларація Третього засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, м. Київ 8-9 листопада 2016 року
  2. Профспілки і МВФ: відбувся діалог