IMG 4614 or

Під таким гаслом відбулись збори первинної профспілкової організації ДНЗ № 8 «Золотий півник» (голова профспілкового комітету Царенко Вікторія Миколаївна)  23 лютого 2017 року, на які був запрошений голова Білоцерківської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Чепурченко В.П.

Валентин Павлович поінформував присутніх про діяльність міської  Профспілки на початку 2017 р., а також зупинився на позитивних результатах, яких вдалося досягнути:  підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі – до 3200 грн. з 1 січня 2017 року значною мірою є досягненням профспілок і це було однією з вимог учасників Всеукраїнських акцій, організованих ФПУ 6 липня і 8 грудня 2016 року, в яких активну участь взяла Білоцерківська міська організація. Законом про держбюджет 2017 року встановлено, що жоден працівник не отримуватиме заробітну плату нижче цього рівня. На переконання профспілок це лише початок реформування системи оплати праці.

Щоденні та головні завдання міської організації профспілки - соціального характеру. Вони стосуються представництва і за­хисту юридичних, економічних, професійних, соціально-тру­дових прав та інтересів членів профспілки, сприяння у зайня­тості, охороні праці, отримання та підвищення кваліфікації. Міська організація Проф­спілки надає й фінансову допомогу: у разі необхідності фінансово підтримує працівників у лікуванні; відзначенні найкращих працівників закладу до Дня працівників освіти, святкових та ювілейних дат.

Голова профспілкового комітету ДНЗ № 8 Царенко В.М. зазначила, що первинна організація - це сьогодні основна організація, яка захищає трудові права працівників безпосередньо в закладі, домагається виконання соціальних гарантій, покращує мікроклімат у колективі. Вона робить усе можливе, щоб працівники були об'єднані не тільки професійною діяльністю, а й дозвіллям, щоб вони брали активну участь у житті колективу, допомагали вирішува­ти проблеми, раділи успіхам кожного працівника та закладу в цілому.

Федерацією Профспілок України 2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

Сьогодні профспілковому комітету є над чим працювати. У перспективі - нові проекти з мотивації вступу до профспілки, організації куль­турно-масової та спортивно-оздоровчої роботи, удосконалення інформацій­ної політики та соціального партнерства на всіх рівнях. Кожен член первинки починає розуміти, що лише єдиний, згуртований і професійний союз здатний вирішити найважливіші завдання.

У роботі первинної організації багато що залежить від взаємозв'язку  адміністрації та голови профспілкового комітету. Коли між ними виникає справжній соці­альний діалог, тісна взаємодія та підтримка, тоді формується сильна команда, на яку можна покластися у вирішенні будь-яких питань.

Голова міської організації Профспілки привітав з 50-річним ювілеєм помічника вихователя  Никоненко Валентину Петрівну, подякувавши за сумлінну працю та зразкове виконання професійних обов’язків.

А апогеєм зустрічі стало урочисте вручення профспілкових квитків та подарунків новоприбулим членам профспілки:

1. 1.Андрієнко Оксані Олександрівні
  2. 2.Олексюх Галині Євгеніївні
  3. 3.Бублик Валентині Анатоліївні
  4. 4.Чубенко Людмилі Сергіївні
  5. 5.Пантелейконовій Людмилі Валеріївні
  6. 6.Поліщук Оксані Олександрівні
  7. 7.Пись Лілії Вікторівні
  8. 8.Шеховцовій Тетяні Ігорівні
  9. 9.Мілаєвій Тамарі Геннадіївні
  10. 10.Скороход Юлії Андріївні
  11. 11.Мандзеулі Тетяні Володимирівні
  12. 12.Царенку Сергію Яковичу

Валентин Павлович подякував за солідарність, підтримку та розуміння ролі профспілки в сучасному суспільстві. За даними статистики на обліку перебуває один мільйон 644 тисяч 408 членів галузевої профспілки. Голова міської профспілки відзначив, що в такий скрутний і нестабільний для країни час, є молодь, яка має чітку громадянську позицію і розуміє, що для соціального захисту працівника, немає іншої альтернативи ніж профспілка, яка на державному, обласному та місцевому рівні виборює виконання соціальних гарантій.

Щиро вітаємо нових членів в нашій майже п’ятитисячній освітянській профспілці.

Білоцерківська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України

IMG 4617 or