P1140657

 

 

Яка роль первинної профспілкової організації у сучасному профспілковому русі? Як досягти більшої ефективності дій профспілок? Саме про це йшлося на зустрічі з головами первинних профорганізацій м. Мукачева і Мукачівського району, яка відбулася у місті над Латорицею. Ця ділова конструктивна розмова з профактивом, в якій взяли участь голови обласних організацій галузевих профспілок, проходила у рамках заходів профспілок Закарпаття у зв’язку з оголошеним Федерацією профспілок України Роком первинної профспілкової організації.

Практичні рекомендації профспілковим активістам різних галузей щодо колдоговірної, фінансової роботи, охорони праці, організаційно-статутної діяльності профорганізацій дали працівники апарату Закарпатської облпрофради Тамара Гурзан, Віктор Кацеба та інші. Було дано відповіді на питання, що хвилюють профактивістів.

Виступаючи перед профспілковим активом, голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько акцентував увагу на діях профспілок різних рівнів щодо відстоювання прав та інтересів працюючих, й, зокрема, ефективності соціального діалогу з органами влади і роботодавцями, проведення Всеукраїнських профспілкових акцій протесту,  упередженості судів при визнанні прав профспілок на майно, яке їм належить, необхідності більш рішучого захисту трудових прав спілчан у зв’язку із законодавчими змінами в оплаті праці тощо. За словами профспілкового лідера області, в усіх цих питаннях своє вагоме слово мають сказати первинні профспілкові організації – основа профспілкового руху.

На профспілковому зібранні було прийнято резолюцію, в якій викладено вимоги первинних профорганізацій до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України та роботодавців.

На закінчення Володимир Фленько вручив відзнаку обласної ради профспілок  голові профкому Мукачівської ЦРЛ, члену облпрофради Омеляну Решетарю за особистий внесок у розвиток профспілкового руху та у зв’язку з ювілеєм.

На фото:

- учасники зібрання;

- виступає голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько;

- голова облпрофради Володимир Фленько вручає нагороду голові профкому Мукачівської ЦРЛ Омеляну Решетарю (ліворуч);

- освітяни м. Мукачева і Мукачівського району разом з головою облорганізації профспілки працівників освіти і науки Тетяною Повханич (друга ліворуч).

 

 

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради 

 

 

P1140644

 

P1140650

 

P1140662