38475

 

У другий день роботи Саміту європейських профспілок, що відбувається у Сараєво, обговорювалися питання організації та мобілізації для досягнення змін за допомогою проведення кампаній, підвищення заробітної плати робітникам у так званих у ланцюжках поставок, насилля в родині, роботи з молоддю. Відбулася спільна сесія учасників Європейського профспілкового саміту, слухачів Глобальної академії органайзингу та членів Молодіжного комітету ПЕРК, засідання яких проходили паралельно.

 

Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь в обговоренні усіх питань, що розглядалися, а також підняв питання щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати, зокрема шахтарям. Як наслідок, учасники прийняли рішення надіслати листа підтримки шахтарям, які страйкують в Україні.

 

А розпочався другий день Саміту європейських профспілок з питання підготовки до IV -го Всесвітнього Конгресу МКП та Генеральної Асамблеї ПЄРР, що відбудуться з 2 по 7 грудня 2018 року у Копенгагені відбудеться  конгрес Міжнародної конфедерації профспілок.

 

Учасники саміту обговорили заголовну тему Конгресу «Нарощувати вплив працівників: змінити правила», тематику паралельних сесіях: мир та демократія, акції профспілок, майбутнє сфери праці, кліматичні зміни, органайзинг, забезпечення рівності чоловіків і жінок.

Секретаріат МКП представив проект Програмної заяви Конгресу, який був схвалений Генеральною радою МКП та розісланий членським організаціям для обговорення.

Завершилося висунення кандидатур на посаду генерального секретаря МКП, членів мандатної та регламентної комісій, внутрішніх аудиторів МКП. За інформацією Секретаріату МКП, на посаду генерального секретаря МКП членськими організаціями висунуто дві кандидатури: нинішнього генерального секретаря Шаран Барроу та генерального секретаря Загальної конфедерації праці Італії Сузанни Камуссо.

Учасники Саміту також попередньо обговорили вибори Генеральної ради та Виконкому МКП на період 2018-2022 роки. Консультації щодо нового складу цих органів продовжаться на засіданні Виконкому Панєвропейської регіональної ради МКП 22 жовтня та на регіональних зустрічах під час самого Конгресу 3-4 грудня. Враховуючи обмежену кількість місць та велику кількість членських організацій в Європі, потрапити до Генеральної ради буде досить складно.

Нагадаємо, що на сьогодні Голова ФПУ Григорій Осовий є титулярним членом Генеральної ради та заступником титулярного члену Виконкому МКП.

 

 

Департамент міжнародних зв’язків

апарату ФПУ