Изображение 2227

 

 

8 листопада 2018 року в рамках урядового доручення за підсумками Всеукраїнської профспілкової акції 17 жовтня відбулася зустріч Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова з делегацією Профспілки працівників культури України, під час якої сторони соціального діалогу обмінялися думками, обговорили питання соціально-економічного характеру у молодіжній сфері, сферах фізичної культури і спорту, національно-патріотичного виховання та визначили спільні шляхи їх вирішення, як на національному, так і на регіональному рівнях.

Профспілкову делегацію представляли: Голова Профспілки Людмила Перелигіна, заступник Голови Профспілки Галина Гайдук, голови Київської і Рівненської обласних організацій Тетяна Яковенко та Петро Давидюк, член ЦК профспілки від Сумської облорганізації Олександр Ткаченко, завідувач відділом ЦК Профспілки Тетяна Масенко та завідувач відділом Київської міської організації Владислав Ковбасюк.

 

Изображение 2218

 

У своєму вступному слові Голова Профспілки Людмила Перелигіна зазначила, що сьогодні держава законодавчо тільки профспілкам доручила захист трудових прав та соціально-економічних інтересів працюючих. І головний наголос у взаємовідносинах з Міністерством молоді та спорту, керуючись Галузевою угодою, Профспілка робить на посиленні конструктивного соціального діалогу та відзначила, що фахівцям Мінмолодьспорту властиві чіткість, дисциплінованість, високий професіоналізм та відповідальність у здійсненні цієї роботи. Тож, суто галузевих гасел та претензій до сфери фізичної культури та спорту у ході Всеукраїнської акції профспілок 17 жовтня ц.р. не висувалося. А проблеми, які на сьогодні мають місце, знаходяться у площині Державного бюджету України, у якому закладено недостатня фінансова підтримка фізкультурно-спортивних товариств, та у площині впливу і фінансової спроможності органів місцевого самоврядування, якими здійснюється обмежене фінансування дитячо-юнацького спорту.

 

Изображение 2197

 

Голова Профспілки передала Міністру пакет профспілкових пропозицій щодо можливих шляхів вирішення названих проблем, а також стосовно питання внесення до Паспорту спроможної територіальної громади, який затверджується Кабміном, мінімальних соціальних стандартів та нормативів у сфері фізкультури та спорту, підвищення оплати праці працівникам сфери фізичної культури і спорту «зони розмежування» у Луганській та Донецькій областях, збільшення видатків з Державного бюджету – 2019 на програму пільгового довгострокового кредитування на придбання житла молодих сімей та ін.

В ході зустрічі з профспілкової сторони виступили голова Рівненської обласної організації П.Давидюк, який поділився досвідом із збереження в області мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, проведення спартакіад, у тому числі міжнародного рівня, та член ЦК Профспілки від Сумщини О.Ткаченко, який зосередив увагу присутніх на проблемах спорту для інвалідів та деяких видів олімпійського спорту, зокрема, біатлону.

 

Изображение 2221

 

Профспілкові пропозиції були схвально прийняті Міністром молоді та спорту України І.Ждановим та представницькою командою відомства.

У ході зустрічі керівний склад Міністерства молоді та спорту України та директори ряду департаментів ознайомили профспілковців з поточною діяльністю Міністерства, спрямованою на розвиток сфери фізичної культури і спорту та на конкретний результат соціального спрямування.

 

Изображение 2418

 

Изображение 2373

 

Изображение 2253

 

 

Изображение 2440

 

Профспілка працівників культури України