Професійна спілка трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України створена у вересні 1990 року на її першому з'їзді на базі Української республіканської організації профспілки робітників металургійної промисловості.

Профспілка металургів і гірників України (ПМГУ) зареєстрована у Міністерстві юстиції України 28 січня 2000 року (Свідоцтво №1317).

Вона об'єднує працюючих у металургійній, гірничодобувній, коксохімічній, вогнетривній, трубній, метизній, феросплавній, вторинних металів, кольорових, дорогоцінних металів, алмазної і діамантової промисловості, торгових, ремонтних, наукових і проектно-конструкторських організаціях (установах) та інших, що обслуговують ці галузі, навчальних закладах незалежно від форм власності і господарювання. Профспілка також відкрита для вступу трудящих інших галузей за умовою визнання Статуту профспілки металургів і гірників України.

Об'єднує біля 550 тисяч членів профспілки. Структура Профспілки металургів і гірників України включає: Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Харківську обласні, Криворізьку міську, Кримську республіканську організації, біля 300 первинних організацій, що розташовані у всіх областях України, республіці Крим, містах Києві та Севастополі, 2260 цехових організацій, 13000 профспілкових груп.

Вищим органом Профспілки є з'їзд, який скликається один раз у 5 років.

Голова Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України -  Комишев Сергій Петрович.

Архiв
<< < Листопад 2017 > >>