logo_derzhustanov

Професійна спілка працівників державних установ України (далі-Профспілка) є однією з найчисельніших в Україні серед всеукраїнських профспілок, входячи за кількістю її спілчан в першу десятку членських організацій Федерації профспілок України.

Головою Профспілки працівників державних установ України є Піжук Юрій Миколайович (очолює Профспілку з листопада 2015 року).

За станом на 01.01.2018 Профспілка налічує:

25 регіональних,433 районних, 74 міських, 8377 первинних організацій, загальна чисельність членів Профспілки складала 218 тис. членів.

ЦК профспілки укладені і діють 9 угод з міністерствами та відомствами (майже кожна сьома з укладених галузевих угод в Україні), а також біля восьми тисяч колективних договорів у первинних організаціях профспілки.

З метою сприяння розвитку соціального діалогу та соціально-економічного захисту державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування було ініційовано підписання меморандумів про співпрацю між Профспілкою, обласними державними адміністраціями та обласними радами. Такі меморандуми підписані та діють у Луганській, Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській та Житомирській областях.

ЦК Профспілки проводить значну роботу по вирішенню цілого комплексу питань, пов’язаних із соціальним захистом, забезпеченням гідних умов та оплати праці державних службовців, працівників державних органів та органів місцевого самоврядування, працівників бюджетних установ.

Профспілка, в особі Голови, представлена в НТСЕР, у правлінні Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, колегіях Національного агентства України з питань державної служби, Міністерства соціальної політики України, Державної інспекції праці України та Державної архівної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Голова Профспілки Ю.Піжук представляє Профспілку у Міжнародній федерації профспілок (PSI), в Громадських радах центральних органів виконавчої влади, в постійних комісіях регіонального та місцевого управління та національного європейського адміністрування Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (EPSU).

З метою розвитку демократії та молодіжної політики, залучення молоді до процесів демократичних перетворень налагоджено постійну співпрацю молодих спілчан з Центром Солідарності в Україні Американської Федерації Праці.

Профспілкою приділяється значна увага навчанню профспілкового активу. Понад п’ять років діє реалізація спільного з Профспілкою державних службовців Швеції (FACKFӦRBUNDET ST) проекту «Розвиток державного сектору в Україні», спрямований на впровадження європейських цінностей в сфері державного управління. В рамках реалізації проекту у 2018 році створено Центр профспілкових знань, який здійснює навчання за базовим курсом навчальних модулів для профспілкового активу.

Сайт профспілки: http://ppdu-ua.org/