Професійна спілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України

Історія становлення та розвитку профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України починається з далеких революційних днів 1917 року.

Першою профспілковою організацією став Київський професійний союз, який об'єднав понад 5 тисяч робітників (малярів, слюсарів, тощо).

У ті часи профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України спрямувала свої дії на захист елементарних прав людини праці: введення восьмигодинного робочого дня, висунення вимог щодо підвищення заробітної плати, заборони надурочних робіт, введення соціального страхування та забезпечення безпечних умов праці.

Профспілка поступово набирала досвіду у вирішенні проблем захисту прав та інтересів працюючих, зміцнювала свою структуру.

Визначним став 1957 рік – коли об'єдналася профспілка робітників будівництва з профспілкою робітників промисловості будівельних матеріалів у єдину Республіканську профспілку, одну з найчисельніших профспілкових організацій колишнього Радянського Союзу.

Нині, незважаючи на те, що будівельна галузь першою почала реформування державної форми власності, а також усупереч усім перешкодам і несприятливим економічним умовам профспілка змогла зберегти та зміцнити організаційну єдність.

До складу профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України входять 27 територіальних профспілкових організацій, які об'єднують 386 тисяч членів.

Очолює профспілку працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів – Василь Миколайович Андреєв.

Центральний комітет профспілки разом з обласними організаціями особливу увагу приділяє захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих та членів їх сімей, відстоюванню конституційного права трудящих галузі на працю і гідну її оплату через Галузеву Угоду та механізм колективних договорів.

Профспілка підтримує дружні зв'язки з профспілками країн СНД, входить до Міжнародної Федерації робітників будівельної та деревообробної промисловості IFBWW, підтримує зв'язки з Міжнародною Федерацією робітників хімічної та гірничодобувної промисловості, енергетики та різноробів ICEM, профспілкою Данії SiD, є членом Міжнародної конфедерації профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів МКП "Будівельник".

Адреса: 01033, м.Київ, вул. Шота Руставелі 39/41
Контактний телефон: 044 289-60-31