IMG 7898

Сергій Каплін

 

 

Представнику Федерації профспілок у Парламенті 37 років. Із них половину він віддав громадській і політичній діяльності. Сергій Каплін народився 15 грудня 1979 року. Його рідне село у Глобинському районі Полтавщини - Опришки. Сама назва малої батьківщини спонукає до боротьби і неспокою.

 

Його батьки – прості селяни. Мати працювала бригадиром рільничої бригади. Батько був ліквідатором аварії на ЧАЕС, після чого захворів на рак і помер. Перед його смертю Сергій заприсягнувся захищати простих людей, яких в Україні десятки мільйонів.

 

Після перемоги на міжнародній економічній олімпіаді вступив до Київського інституту інвестиційного менеджменту. У 19 років уже був радником Голови Державного комітету України з питань розвитку підприємництва та регуляторної політики, помічником народного депутата України, помічником депутата Київради, членом правління УСПП.

 

У 21 рік став наймолодшим в СНД керівником промислового підприємства. На посаді виконавчого директора Кременчуцького шкірно-лимарного комбінату здобув перший великий і успішний досвід виведення з кризи підприємства, що знаходилося на той час у банкрутстві.

 

У часи Помаранчевої революції Сергій Каплін очолював Молодіжний страйковий комітет України.

 

2006 року Каплін став президентом корпорації «Екологічні ресурси». Потім заснував і очолив Інститут проблем води та енергозбереження.

 

У 2010 році Сергій Каплін став одним із ініціаторів Податкового майдану в Полтаві та по всій Україні. Через рік він створив ВГО «Рух простих людей», щоб знайти однодумців і об’єднати всіх, кому небайдуже майбутнє держави.

 

Каплін двічі обраний народним депутатом на мажоритарному окрузі в Полтаві, причому із зростанням довіри виборців з 32.21% у 2012 до 46,46% у 2014. У сьомому скликанні був секретарем Комітету нацбезпеки та оборони, у 8 – перший заступник голови Комітету ВР з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

 

Сергій Каплін – учасник та організатор трьох піших походів на Київ. Він єдиний із депутатів, хто брав участь у Врадіївській ході. Ходив із Полтави до Києва «по душу Януковича», щоб привернути увагу влади до проблем простих людей. А у 2015 разом із командою пройшов 300 кілометрів Тарифною ходою.

 

У 2015 Сергій Каплін став лідером Партії простих людей, яка на місцевих виборах отримала високу підтримку українців та здобула близько 300 депутатських мандатів в радах всіх рівнів.

 

Партія пропонує нову Конституцію, за якою скасовується посада Прем'єра, а кількість міністрів в Кабміні скорочується до 5-7, у Парламенті пропонує залишити 100 депутатів замість 450, а Генпрокурора і суддів обирати всенародним голосуванням. Лідер політсили переконаний, що Україна має ухвалити Антитерористичну доктрину, яка передбачає повернення ядерного статусу державі, смертну кару за корупцію та вчинення злочинів проти нацбезпеки і оборони.

 

У 2016 ППЛ була перейменована в Соціал-демократичну-партію (СДП). Політсила в своїй діяльності спирається на профспілки, захищає людей праці та відстоює соціальну справедливість.

 

З 2015 Сергій Каплін представляв інтереси 37 профспілок у Парламенті. Він також очолює міжфракційне депутатське об’єднання «За профспілки». У 2016 на Президії ФПУ його обрали представником Федерації профспілок у Верховній Раді.

 

Сергій Каплін батько 3 дітей – двох синів Сергія та Марка і доньки Валерії. У вільний час, якого зовсім мало, Каплін пише книгу «Новий курс».