0987

 

Ознайомившись з проектом Стратегії інформаційної діяльності ФПУ на 2018-2021 роки, Федерація профспілок Кіровоградської області, в цілому, схвалює документ, як актуальний і перспективний. Наприклад, позитивними моментами є: формування єдиної системи інформаційного забезпечення діяльності профспілок, регулярне проведення селекторних нарад, прес-конференцій, круглих столів, реалізація програм з метою залучення молоді до профспілкової роботи і т д.

Що стосується інформаційної діяльності ФПО, то профспілкове об’єднання вибудувало власний механізм роботи з профактивом, соціальними партнерами, має внутрішню інформаційну мережу, активно співпрацює з друкованими та електронними ЗМІ (у провідній обласній газеті «Народне слово» щомісячно друкується сторінка «Соціальне партнерство». Голосом профспілок стала щотижнева радіопередача «Профспілковий меридіан»).

На жаль, через реформування Держтелерадіокомпанії, яке призводить до масового скорочення кадрів (понад 50 відсотків) і, відповідно, теле- та радіопрограм, втрачаються популярні радіо і телетрибуни.

На наш погляд, підвищення ефективності висвітлення діяльності профспілок, довіри громадськості можливе лише за умови досягнення результатів профспілкових вимог (а вони роками не виконуються), протестних дій. На сьогодні уже недостатньо робити Заяви, готувати Звернення, коментарі, тобто констатувати факти – потрібні активні і результативні кроки у захисті соціально-економічних прав членів профспілок. Рядові члени профспілок чекають на результат.

Що стосується проекту Стратегії інформаційної діяльності, то пропонуємо наступне:

1. Практикувати у газеті «Профспілкові вісті» сторінки публікацій із регіонів.

  1. 2.Визначити постійний час для виступів керівників ФПУ на популярних телеканалах.
  2. 3.Систематично висвітлювати діяльність фахівців ФПУ у постійних комітетах Верховної Ради України та хід виконання висунутих профспілками вимог.
  3. 4.Організовувати профспілкові дослідження актуальних проблем (зокрема житлово-комунальних тарифів, розслідування, опитування.
  4. 5.Практикувати проведення всеукраїнських профспілкових зборів із залученням перших осіб держави.
  5. 6.Інформувати через профспілкові видання про результативність громадського контролю.
  6. 7.Вивчити питання щодо цільової фінансової допомоги для технічного забезпечення робочого місця фахівців прес-служб членських організацій.

 

 

Голова ФПО                                                                      М. Баланенко