DSC 1009

 

На черговому засіданні президії Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок було розглянуте питання про впровадження «Соціальної картки члена профспілки».

Метою цього заходу, як відзначив голова облрофцентру В.Дубіль, є посилення соціального захисту трудящих та підвищення мотивації профспілкового членства і здійснюється відповідно до пункту 32 Стратегії діяльності Федерації профспілок України на 2016-2021 роки «Європейський вибір», затвердженої постановою VІІ З’їзду ФПУ № 7з-3 від 24.03.2016 р., постанови Президії ФПУ від 28.03.2016 р. з цього питання. Цей проект розроблявся кілька років і максимально врахував досвід провідних європейських профспілок, де ця робота з успіхом вже ведеться багато років.

Презентуючи на засіданні президії новий проект, директор «Центру соціальних послуг» Яни Лунга-Федорович зазначила, що «Соціальний профспілковий квиток» надає його власникам чимало суттєвих преференцій та переваг.

Зокрема, це можливість щоденного заощадження коштів завдяки можливості придбання товарів і послуг зі знижкою в рамках дисконтної програми. Вона буде діяти серед партнерів Центру в мережі магазинів продуктів харчування, техніки, будматеріалів тощо, ресторанах, аптеках, клініках (в т. ч. стоматологічних), санаторно-курортних закладах і турагенціях, спортклубах, нотаріатах та адвокатурах, серед перевізників та на станціях автотехобслуговування і АЗС, в автосалонах і страхових компаніях, навчальних курсах і школах.

За допомогою професійних юристів CALL-центру (безкоштовна «гаряча лінія» 24 години на добу 7 днів на тиждень) і послуг програм «Адвокат-24» та «Допомога в дорозі» власник квитка буде відчувати себе постійно більш захищеним, причому, як вдома, так і під час далеких поїздок. Що стосується правової підтримки, то буде гарантовано безоплатний виїзд адвоката з вашого регіону на місце події в разі реальної загрози життю, здоров’ю, свободі, майну члена профспілки або членів його сім’ї.

Багатьох зацікавить і послуга «Лікар онлайн», яка надає можливість отримання на «гарячій лінії» безкоштовної консультації лікаря-терапевта. Надаються також інші корисні послуги.

Представники Центру відповіли на численні запитання керівників галузевих профспілок: Г.Смирної (АПК), І.Прохоренкової (торгівля), Г.Потуремця (хімікі), Є.Бусурулова (енергетики), А.Демідової (ЖКГ), З.Бедринець (держустанови), В.Васильєва («Південмаш») та інших. Одночасно були висловлені пропозиції про надання додаткової інформації з цього важливого питання.

Члени президії погодились з тим, що запровадження соціальної картки відкриє можливість членам профспілок отримувати кваліфіковану юридичну, консультативну, інформаційну допомогу на основі сучасних електронних засобів комунікації.

У прийнятій з цього питання постанові президія облпрофоб’єднання, зокрема, рекомендувала керівникам членських організацій організувати у липні - вересні п.р. проведення в первинних профспілкових організаціях роз’яснювальної роботи щодо переваг, які отримають члени профспілок при впровадженні «Соціальної картки», а також вирішила розглянути це питання додатково у вересні 2018 року.

 

Прес-центр Дніпропетровського облпрофобєднання