IMG 3263

 

У Брюсселі відбулося 13-е засідання Виконавчого комітету Всеєвропейського регіонального комітету Міжнародної конфедерації профспілок.

 

Засідання проходило в будівлі Європейського економічного і соціального комітету. У ньому взяли участь генеральний секретар МКП Шарон Барроу, генеральний секретар ЄКП Лука Вісентіні, представники МОП, Європейського соціально-економічного комітету.

Крім звітів статутних органів ВЕРС про виконану роботу, загального, жіночого та молодіжного комітетів, були розглянуті питання діяльності Міжнародної організації праці в Європі, консультацій в Європі щодо реалізації цілей сталого розвитку, заробітної плати в Європі і Середній Азії, стан справ в Казахстані і Білорусії.

Особливу увагу в ході обговорення було приділено ситуації з порушенням прав профспілок і з заборгованістю по виплаті заробітної плати в Україні.

Активну участь в обговорюваних питаннях, зокрема, що стосуються прав профспілок та заробітної плати, прийняв Голова ФПУ Григорій Осовий.

 

IMG 3259

 

Мабуть, вперше практично всі учасники в своїх виступах зупинялися на стані справ в Україні. В результаті обговорення прийнято рішення направити в Україну профспілкову місію високого рівня для безпосереднього ознайомлення зі станом справ на місці і інформуванні про реальну ситуацію з дотриманням прав профспілок, станом виплати заробітної плати, реалізацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відповідним європейським інституціям. Крім того, Голова ФПУ провів низку зустрічей з лідерами профспілок країн Вишеградської групи, які нещодавно прийняли заяву на підтримку українських профспілок, підтриману ЄКП, національних профспілкових об'єднань Азербайджану, Вірменії, Білорусії, представниками Будапештського відділення МОП.

 

IMG 3262

 

IMG 3248

 

 

Департамент міжнародних зв'язків апарату ФПУ