top-157120

 

Про це зазначено у Зверненні президії Федерації профспілок Хмельницької області до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

 

У Зверненні йдеться про те, що обурення антисоціальною ціновою політикою Уряду України було висловлено учасниками зборів профактиву області, але ігноруючи вимоги профспілок, що були передано КМУ у ході широкомасштабної акції протесту 17 жовтня, вкотре на догоду Міжнародному валютному фонду, Уряд прийняв постанову № 867 від 19.10.2018, що призведе до зростання бідності та зубожіння більшості громадян України.

Висловлюємо рішучий протест таким діям Кабінету Міністрів України і вимагаємо:

- скасувати постанову КМУ про підвищення з 01.11.2018 ціни на природний газ для населення;

- запровадити необхідні упереджувальні заходи щодо соціального захисту населення в умовах зростання цін і тарифів;

- забезпечити встановлення реального розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

- підвищити не менше як вдвічі з 01.01.2019 мінімальний рівень оплати праці та мінімальний розмір пенсії;

- встановити посадовий оклад працівника першого тарифного розряду ЄТС на рівні не нижче мінімальної заробітної плати.

Звертаємося до обласної державної адміністрації, органів самоврядування області, міст, районів, об’єднаних територіальних громад підтримати вимоги профспілок області щодо захисту людей найманої праці, ветеранів та вжити заходів по недопущенню зниження рівня життя подолян.

У разі ігнорування вимог профспілок – вимагаємо від Федерації профспілок України розпочати безстрокову акцію протесту під стінами Кабінету Міністрів України та збір підписів за відставку Уряду.

 

Федерація профспілок Хмельницької області