P1170345

 

Триває жорстке протистояння за право власності на будівлю профспілок в м. Ужгороді на площі Народній, 5 між Закарпатською облпрофрадою і окружним адміністративним судом. Чергову спробу рейдерського захоплення будівлі, діючи в інтересах суду, здійснили працівники Мукачівського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Закарпатської області.

 

«Кругову оборону» перед центральним входом до будівлі обласної ради профспілок, аби захистити її від рейдерства, зайняли працівники облпрофради, облорганізацій галузевих профспілок, підвідомчих організацій, профспілкові активісти різних галузей.

Голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько, звертаючись до присутніх, нагадав, що судові рішення щодо будівлі профспілок приймалися з грубими порушеннями правових норм, за повного ігнорування позиції і доводів профспілок. Тим самим обласну раду профспілок було позбавлено права власності на свою будівлю, що 55 років знаходиться у її віданні і в якій облпрофрада і галузеві профспілки виконують функції щодо захисту прав працюючих згідно Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

 

DSCN9675

 

Наголошувалося, що судовими органами було свідомо приховано той факт, що Закарпатському окружному адміністративному суду згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.12.2011р № 1241-р вже було передано в оперативне управління триповерхову будівлю в м. Ужгороді по вул. Другетів, 91 корисною площею понад 2 тисячі квадратних метрів.

До речі, заступником голови комісії з прийому – передачі цієї будівлі був нинішній голова Закарпатського окружного адміністративного суду Олексій Шешеня. Продовженням судової вакханалії стало те, що, аби забрати будівлю у профспілок, окремі судді, які раніше приймали рішення на користь профспілок,іншим разом приймали зовсім протилежні рішення щодо права власності на будівлю на площі Народній. Ці та інші факти викликали обурення міжнародних профспілкових організацій.

 

P1170311

 

Але судове свавілля триває і надалі. Закарпатський окружний адміністративний   суд втягує облпрофраду в нові судові процеси. Зокрема, він вимагає відшкодування боргу від облпрофради нібито за вимушену оренду приміщень у сумі близько 500 тисяч гривень.   У день рейдерської спроби Володимир Фленько отримав виклик до слідчого, проти нього порушено кримінальну справу.

Під час свого виступу на площі Народній профспілковий лідер області повідомив, що президія облпрофради з урахуванням усіх обставин прийняла рішення не допускати працівників виконавчої служби у будівлю профспілок, що й було зроблено.

Якщо наступ на майнові права профспілок Закарпаття продовжуватимуться, вони змушені будуть вдатися до більш радикальних дій.

Позицію профспілок нашого краю підтримали у своїх виступах головний спеціаліст з правових питань облпрофради Василь Товтин, голова правління ГО «Закарпаття - Донбас» Костянтин Блажевич та інші.

Отже, профспілки Закарпаття відбили чергову спробу рейдерського захоплення будівлі профспілок. Вони продовжують боротьбу за свої майнові права і впевнені у перемозі.

 

P1170308

 

На фото:

- на захисті Будинку профспілок Закарпаття;

- виступає голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько;

- під час телеінтерв’ю;

- гостра розмова перед будівлею профспілок на площі Народній, 5.

 

 

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради