оbse

 

Минулого четверга у Дніпропетровському обласному об’єднанні профспілок відбулася зустріч його керівництва з представниками спеціальної моніторингової місії Організації безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). З минулого року вона діє в Україні (в тому числі і в нашій області), сприяючи стабілізації та забезпеченню миру.

         Одним з напрямків діяльності місії є встановлення контактів з місцевою та регіональною владою, політичними силами, громадськими організаціями, профспілками та іншими.

     Приймаючи представників ОБСЄ, голова облпрофцентру Віталій Дубіль та його колеги – керівники галузевих обласних профорганізацій Василь Шевченко (металурги) та Галина Бєлікова (освіта) розповіли працівникам міжнародної місії Юазису Казласу (США) та Бйорну Фуннемерку (Норвегія) про діяльність профоб’єднання та його членських організацій.

         Гостей в першу чергу зацікавили особливості існуючої в Україні та на Дніпропетровщині системи соціального діалогу між владою, роботодавцями і профспілками, питання ефективності колективно-договірного регулювання трудових відносин. Чимало було запитань й щодо практики проведення профспілками переговорного процесу з великими промисловими корпораціями, які сьогодні задають тон в економіці Придніпров’я. Підкреслювалось, що цій роботі сприяє й обласна влада, зокрема, в плані забезпечення життєдіяльності підприємств та організацій, підвищення рівня оплати праці та надання соціальних гарантій працюючим.

         Значна увага приділялась також питанням участі профспілок в законотворчій роботі, управлінні системою соціального страхування та збереження і розвитку соціальної сфери профспілок.

 

obse1

                                     

Прес-центр Дніпропетровського облпрофоб’єднання