Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у роботі З’їзду Конфедерації турецьких профспілок

IMG 4086   Сьогодні, 5 грудня, у м. Анкара (Туреччина) почав роботу 23-й черговий з’їзд Конфедерації турецьких профспілок TÜRK-İŞ, у якому беруть участь делегати, спостерігачі, гості та представники національних профцентрів країн Африки, Азії, Америки та Європи.   У його роботі разом з керівниками міжнародних і регіональних профцентрів та міжнародних організацій бере участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.   IMG 4095   У кулуарах з’їзду Голова ФПУ..

Викорінимо насильство у сфері праці !

78244535 1016449678689750 181683962798669824 o   Профспілки закликають ратифікувати в Україні конвенцію МОП 190 (від 21.06.2019), як міжнародний інструмент, який допоможе викоріненню насильства у сфері праці.   В рамках 16-денної кампанії ООН про ліквідацію насильства по відношенню до жінок і дівчаток 25.11.2019 – 10.12.2019 року профспілки роблять акцент на необхідності ратифікації Конвенції МОП 190 і створення робочих місць, вільних від насильства і домагань. Кампанія покликана..

Оголошено конкурс на включення до ростеру експертів у сфері права

533654 В рамках проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової і задекларованої праці в Україні», який розпочнеться у січні 2020 p., буде сформовано ростер експертів у сфері права, які будуть долучатися до розроблення законопроектів для імплементації директив ЄС з безпеки і здоров'я на роботі та трудових відносин (на реалізацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС). У зв'язку з пнм огопошепнй конкурс заявок, який розміщений за посиланням: http://www.ilo.org/budapest/WCMS_726209/lang--en/index.htm Кінцевий термін направлення заявок..

Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у роботі Генеральної ради МКП

ITUC570 У вівторок, 15 жовтня 2019 року, у Міжнародному будинку профспілок у Брюсселі відкрилося 21-ше засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок, яке триватиме до 17 жовтня.   У його роботі бере участь титулярний член Генеральної ради МКП, Віце-президент МКП, Голова ФПУ Григорій Осовий. До порядку денного засідання внесено низку актуальних питань для членів профспілок усього світу. Минулорічний конгрес МКП у Копенгагені визначив стратегічні завдання на період до..

РЕАЛІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКО-ДАНСЬКОГО ПРОЕКТУ ЗА ПІДТРИМКИ МОП ТРИВАЄ

Изображение 1509   У рамках реалізації Проекту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який фінансується Урядом Данії у рамках Данської програми сусідства на 2017-2021 роки 1 жовтня у Будинку профспілок відбулася зустріч керівництва та структурних підрозділів ФПУ з представниками Міністерства закордонних справ Королівства Данія та групою зовнішніх експертів, які перебувають в Україні з робочим візитом, для проведення проміжної оцінки імплементації Проекту.   Під час..

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Соціальному діалогу - новий імпульс

А1     Профспілки не тільки очікують налагодження повноцінного і ефективного соціального діалогу з урядом, але і роблять для цього конкретні конструктивні кроки. Про це заявив заступник Голови Федерації профспілок України, Перший заступник Голови СПО об'єднань профспілок Олександр Шубін 25 вересня під час зустрічі з представниками Міжнародного валютного фонду.   Говорячи про складну соціально-економічну ситуацію в Україні, Олександр Шубін зазначив, що одним з основних викликів профспілки відчувають певну закритість..

Соціальні аспекти реалізації Угод про асоціацію з ЄС – у центрі уваги профспілок України, Молдови та Грузії

Image-1   На цьому тижні Голова ФПУ Григорій Осовий на чолі делегації ФПУ перебуває у Грузії, де за підтримки Міжнародної організації праці та Об'єднання профспілок Грузії проходить низка міжнародних заходів.   Зокрема, 23-24 вересня представники ФПУ взяли участь у міжнародній конференції «Просування прав працівників та соціального діалогу шляхом ефективної реалізації порядку денного Асоціації в трьох країнах Східного партнерства: Грузії, Молдові та Україні», що відбулася в столиці країни, місті..

Профспілки ініціюють посилення співпраці з МОП

1517229703 ilo-4 17 вересня у Києві відбулася робоча зустріч лідерів соціальних партнерів України – організацій профспілок і роботодавців з Директором Бюро Міжнародної організації праці (МОП) для країн Центральної та Східної Європи паном Маркусом Пілгрімом.   Протягом останніх двох днів він перебував в Україні з робочим візитом, у ході якого провів низку зустрічей з керівництвом Мінекономіки, Мінсоцполітики, профільного Комітету ВР України. Під час них було обговорено хід реалізації програми..

Сучасні виклики і проблеми профспілкових комунікацій розглянули на міжнародному рівні

А5  2-3 вересня 2019 року у Брюселі (Бельгія) відбулася робоча зустріч мережі профспілкових інформаційних працівників країн пострадянського простору та Південно-Східної Європи. У засіданнях взяли участь керівники інформаційних служб України, Росії, Азербайджану, Грузії, Молдови, Хорватії, Сербії, Чорногорії, Боснії та Герцеговини, Республіки Сербська. Модераторами виступили  Года Невераускайте, ВЕРС-Брюсель,  Ганна Сальнікова , МКП-ВЕРС (Москва), Самра Ковачевич, МКП-ВЕРС (Сараево),     З результатами Конгреса ЕКП, основними месаджами для комунікації учасників заходу ознайомив..

Обговорено організацію навчання профактивістів за сприяння австрійських профспілок

IMG 20190829 133031   28 серпня 2019 року у Готельно-навчальному комплексі "Гетьман" відбулась зустріч представників Австрійських профспілок Маркуса Штрохмайєра та Ізабель Орні з головами Західних областей України.   З української сторони у зустрічі взяли участь Роман Дацько (Львівська обл.), Володимир Фленько (Закарпатська обл.), Ігор Басюк (Івано-Франківська обл.), голова Чернівецької обл.організації Всеукраїнської профспілки торгівлі Олександр Тимчук та заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий. Основною темою розмови профспілкових лідерів була організація навчання профспілкових..

Більше статей...

1. Інформатизація сфери праці – виклики для профспілок
  2. Місія профспілок – боротьба з соціальною несправедливістю
  3. ПРОФСПІЛКА БУДІВЕЛЬНИКІВ УКРАЇНИ ЗАХИЩАЄ І ПРЕДСТАВЛЯЄ СВОЇХ ЧЛЕНІВ В ЧЕХІЇ
  4. Забезпечити всім справедливу частку багатств, які ми створюємо
  5. Ювілейна конференція МОП: світові лідери, працівники та роботодавці - за соціальну справедливість
  6. Виступ представника трудящих України, Голови ФПУ Григорія Осового на Міжнародній конференції праці. (Ранкове засідання 13 червня 2019 року)
  7. Президент Ірландії на відкритті Конгресу ЕФПОО закликав профспілки до активних дій
  8. Що ховається за гендерними розривами в оплаті праці?
  9. Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 14-му Конгресі ЄКП
  10. Майбутнє людства пов'язане з досягненням соціальної справедливості
  11. Делегація ФПУ бере участь у 52-му з’їзді Загальної конфедерації праці Франції
Архiв