А

15 серпня 2018 року відбудеться акція-пікетування Окружного адміністративного суду м. Києва на підтримку  Полтавської обласної ради профспілок під час розгляду в суді справи про визнання противоправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 № 13-р «Про передачу будівлі профспілок у Полтаві Генеральній прокуратурі України».

Федерація профспілок України, всеукраїнські профспілки і територіальні профоб’єднання, трудові колективи «Укрпрофоздоровниці» та «Укрпрофтуру» рішуче виступають проти свавілля, яке чиниться не лише з відома влади, а самою владою, коли грубо порушуються Конституція і закони України, зокрема право на власність.

Так, за розпорядженнями КМУ у спілчан намагаються відібрати будівлі профспілкових об'єднань на Закарпатті, Полтавщині, в Одеській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях, у профспілок вилучають навчально-методичні центри у Полтаві, Чернігові, Хмельницькому. У розпорядження органів державної влади та місцевого самоврядування передаються заклади профоздоровниць, дитячо-юнацькі спортивні школи та учбово-спортивні бази, готелі і турбази, інші профспілкові об’єкти.

Зазіхаючи на профспілкове майно влада нехтує правами мільйонів людей, трудівників, кому воно належить.

Ми розраховуємо на справедливий суд, який має стати на сторону закону і захистити права профспілок!

Учасники акції вимагатимуть від суддів рішуче дати по руках рейдерам від влади, які використовують своє службове становище і намагаються збагатитися за рахунок простого люду та переступають через конституційну норму верховенства права.

 

Мітинг розпочнеться о 12.30 біля Окружного адміністративного суду м. Києва за адресою: вул. Велика Васильківська, 81-А.

 

Запрошуємо представників засобів масової інформації до участі та висвітлення зазначеної події!

 

Акредитація за телефоном Прес-центру ФПУ: 289-60-41, або ел. поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

.