Изображение 1527

Безперечну та всебічну солідарність з діяльністю українських профспілок висловили члени моніторингової місії найбільших профспілкових об’єднань Європи, що перебували в Києві 13-14 лютого ц.р.

- Ми на 100 відсотків з вами у вашій боротьбі і підтримуємо наших українських колег, - підкреслив голова Чесько-Моравської конфедерації профспілок Джозеф Стредула у ході прес-конференції за підсумками роботи місії, що відбулась 14 лютого в «Укрінформі». - Ми чуємо інформацію про утиски прав профспілок в Україні, що є абсолютно неприпустимим в будь-якій європейській країні, де поважають права людей, - наголосив він.

Изображение 1553

До присутніх у конференц-залі журналістів, керівників всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань, колег з інших профспілок також звернулись міжнародний секретар польського профоб’єднання «Солідарність» Анджей Адамчик і виконавчий секретар Пан’європейської регіональної ради профспілок Міжнародної конфедерації профспілок Антон Лєпік.

Вони поінформували про зустрічі з українськими урядовцями, що відбулись у місії під час її роботи, про вивчення ситуації з дотриманням прав працівників в нашій країні та окреслили можливі шляхи вирішення проблем українських профспілок за допомогою міжнародних профспілкових організацій, які вони представляють.

Изображение 1562

Як зазначив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ, віце-президент Міжнародної конфедерації профспілок Григорій Осовий, спільною метою українських та європейських профспілок є консолідація зусиль на шляху подолання несправедливості у відношенні до людей праці. Наразі надіслано скарги від українських профспілок до Міжнародної організації праці, які стосуються порушення прав профспілок, а також прав працівників на своєчасну і гарантовану виплату зарплати, на забезпечення інспектування умов праці в Україні державними структурами та ін.

- Права, які надані профспілкам, потрібно виборювати, якщо є право, його потрібно захищати і в цьому полягає наша спільна місія, – сказав Г.Осовий.

Изображение 1608

У своїх виступах під час прес-конференції члени моніторингової місії висловили солідарну підтримку з боку міжнародного профспілкового руху діяльності українських профспілок.

- Ми продовжуватиме нашу роботу, для нас це буде постійна місія, - наголосили зарубіжні колеги, - ми будемо з нашими партнерами направляти в Україну наступних представників з країн-членів Вишеградської четвірки, яка об’єднує профспілки Польщі, Чехії Словаччини та Угорщини, а також Європейської конфедерації профспілок, - запевнили вони.

Отже, співпрацю буде продовжено.

Повну відео-версію прес-конференції дивіться за посиланням.

Изображение 1578

Изображение 1629