1247040930 kmda1

 

Профспілковий лідер і мер столиці обговорили низку актуальних питань щодо співпраці у вирішенні проблем соціально-економічного захисту працівників.

 Голова ФПУ поінформував про стурбованість профспілок стосовно урядових ініціатив по зменшенню соціальних видатків і виплат, скороченню чисельності працівників бюджетної сфери, що матиме негативні наслідки для трудових колективів міста.

Мер дізнався про відбудову Будинку профспілок на столичному майдані Незалежності, яку проводить Федерація профспілок України, як власник зазначеної будівлі. Наразі силами будівельної компанії ведеться підготовка до капітального ремонту, очищення приміщень будинку та вивіз сміття.

На замовлення ФПУ у грудні ц.р. однією із спеціалізованих установ здійснено обстеження фундаментів, несучих будівельних конструкцій Будинку профспілок і зроблено висновок, що технічний стан несучих конструкцій будівлі є задовільним, і це дозволяє її повністю відновити.

Фінансування цих робіт ведеться як за рахунок коштів ФПУ, так і спеціально створеного Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок», куди також надходять пожертви на відбудову від міжнародних громадських організацій.

До лютого 2015 року буде зроблено підсилення окремих конструктивних елементів або проведено їх заміну і з березня почнеться капітальний ремонт, який планується завершити у червні-липні 2016 року – до 25-ї річниці Незалежності.

Голова ФПУ запевнив, що Будинок профспілок буде введений в експлуатацію у тих саме геометричних пропорціях, які мала будівля раніше, і під час проведення будівельних робіт не буде допущено жодних архітектурних відхилень від його первинно вигляду. Також він пообіцяв, що у відродженому Будинку як символі Євромадану буде виділено площа для розташування музею Революції гідності.

Також було порушено питання про тимчасове звільнення ФПУ, як балонсоотримувача будівлі, від сплати податку за земельну ділянку площею 0,51 га, на якій розташований Будинок профспілок, що знайшло підтримку міського голови.

Григорій Осовий поінформував Віталія Кличка про ініціативу профспілок провести робочі зустрічі з представниками депутатських фракцій в парламенті для опрацювання механізмів взаємодії у законотворчої діяльності з питань праці і соціального захисту населення і запросив його до співпраці як лідера партії «Удар», яка входить до фракції БПП у Верховній Раді.

Розмова пройшла у довірливій та конструктивній атмосфері.

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ