Відбулась робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом

7 28 i На прохання Голови ФПУ Григорія Осового 18 жовтня у КМУ відбулась його зустріч з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.   Зустріч проходила у робочому форматі, у ній взяв участь Міністр соціальної політики України Андрій Рева. Профспілковий лідер поінформував урядовців про сучасний стан у системі соціально-трудових відносин, проблеми, які існують у трудових колективах, що турбують людей, і які гостро обговорювались під час засідання Президії ФПУ 5 жовтня..

Профспілки підтримали пенсійні інновації, запропоновані Урядом

1507806049 1   КМУ затверджено План заходів із запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки.   Документом передбачено розроблення відповідних законодавчих актів, спрямованих на врегулювання питань із запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Проект акта погоджено без зауважень Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Пенсійним фондом України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, а також із зауваженнями, які враховано, -..

Уряд затвердив зміни до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік

867   Урядом на засіданні 27 вересня прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік”. Прийняття зазначеного акта зумовлено результатами виконання бюджету Фонду протягом січня-травня 2017 року, та підвищенням вдвічі з 01.01.2017 мінімальної заробітної плати, попиту роботодавців в отриманні від Служби зайнятості компенсації єдиного соціального внеску та витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб. У..

У КМУ відбулись консультації з профспілками щодо проекту Держбюджету на 2018 рік

IMG 20170914 073950   14 вересня у рамках виконання Генугоди проведено консультації урядовців з представниками всеукраїнських профспілок, членами СПО об’єднань профспілок щодо проекту Державного бюджету України на 2018 рік.   Нарада відбулась у Кабінеті міністрів України. Відкриваючи засідання Степан Кубів - Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України підкреслив, що серед пріоритетів Держбюджету на наступний рік визначено захист національних інтересів та підвищення соціальних стандартів для населення. Урядовець повідомив,..

Григорій Осовий: «Профспілки підтримують кроки з розвитку вітчизняної промисловості»

КАБМИН     Кабінет Міністрів України на засіданні 9 серпня ухвалив низку рішень, спрямованих на підтримку та розвиток вітчизняної промисловості. Прокоментувати ці рішення ми попросили члена Експертної Ради Національного комітету з питань розвитку промисловості, Голову Федерації профспілок України Григорія Осового.   «Як відомо, з ініціативи та на пропозицію профспілок і роботодавців під час підписання Генеральної угоди у минулому році було ініційовано створення певного робочого органу, який опікувався питаннями збереження та..

Коментар Голови ФПУ Григорія Осового до окремих рішень Уряду

maxresdefault   19 липня Урядом схвалено рішення про заходи із забезпечення виконання Закону України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей та збереження мережі дитячих оздоровчих заходів.   Такий закон було ухвалено 6 червня ц.р. і Уряд мав забезпечити механізми реалізації даного документу, тому їм запропоновано нормативно-правову базу, розроблено план заходів, відповідно до якого у 3-му кварталі ц.р. має бути підготований акт, яким буде визначено порядок внесення відомостей про майнові..

Уряд вживає заходів для наповнення Пенсійного фонду

523a36fada51451daac4a100a70599d2 M   19 липня на засіданні Уряду прийнято Постанову КМУ, якою внесені зміни до пропорцій розподілу ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на користь Пенсійного фонду.   Зазначені міри дадуть можливість до кінця 2017 року збільшити надходження до ПФ на 20 млрд. грн. При чому бюджети фондів загальнообов’язкового соціального страхування не зменшаться. Коментуючи таке рішення, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, зазначив, що на етапі опрацювання..

Коментар Голови ФПУ Григорія Осового щодо урядової постанови по Списках 1, 2

images   4 липня ц.р. Уряд вніс зміни до своєї Постанови від 24.06.2016 № 461, якою ціла низка категорій працівників вилучено зі списків професій і посад, виробництв, робіт і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.   - Цьому рішенню передувала більш ніж річна кропітка робота профспілок із соціальними партнерами: урядовцями і роботодавцями, - наголосив голова СПО об’єднань профспілок, голова ФПУ Григорій..

Вимогу профспілок щодо Списків 1,2 частково виконано. Боротьба продовжується

223    Після більш ніж річної боротьби за відновлення порушених прав працівників, зайнятих в шкідливих і важких умовах праці на достроковий вихід на пенсію за віком, вчора, 4 липня 2017 року, Кабінет Міністрів України виконав вимогу Профспілок і прийняв Постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2016 № 461», яка вводиться у дію з 1 січня 2018 року. Зазначеними змінами повернуто право дострокового виходу на..

Володимир Гройсман: Уряд передає проект пенсійної реформи до Парламенту

Pensijna-reforma.-Situatsiya   Кабінет Міністрів України готовий передати в Верховну Раду України остаточно узгоджений проект пенсійної реформи, ухвалення якої передбачає осучаснення пенсій для 9 млн пенсіонерів вже з 1 жовтня поточного року, скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду та введення автоматичного осучаснення пенсій. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи сьогодні засідання Уряду. «Наше завдання – розпочати процес виведення з бідності більшості..

Більше статей...

1. Брат ти мій, а хліб їж свій
  2. Профспілки ініціюють тристоронні консультації з доопрацювання Основних напрямків бюджетної політики
  3. Григорій Осовий: стримування зарплат може обернутися для країни непоправними втратами трудового потенціалу
  4. Григорій Осовий: зростання економіки і доходів – сценарій більш оптимістичного очікування людей
  5. Проаналізовано стан виконання Угоди Україна-ЄС
  6. АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Голова ФПУ Григорій Осовий виступив на засіданні Уряду з питань дерегуляції бізнесу та пенсійної реформи
  7. Уряд схвалив План заходів на 2017 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства
  8. Безвіз надасть поштовх для подальшого економічного розвитку
  9. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Григорій Осовий: «Потрібно підтримати вітчизняного виробника мінеральних добрив»
  10. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Необхідно якісно готувати кваліфікований кадровий потенціал для економіки та ефективно реформувати систему оплати праці
  11. Профспілкові зміни до законопроекту оперативно враховано
Архiв