Григорій Осовий: «Профспілки підтримують кроки з розвитку вітчизняної промисловості»

КАБМИН     Кабінет Міністрів України на засіданні 9 серпня ухвалив низку рішень, спрямованих на підтримку та розвиток вітчизняної промисловості. Прокоментувати ці рішення ми попросили члена Експертної Ради Національного комітету з питань розвитку промисловості, Голову Федерації профспілок України Григорія Осового.   «Як відомо, з ініціативи та на пропозицію профспілок і роботодавців під час підписання Генеральної угоди у минулому році було ініційовано створення певного робочого органу, який опікувався питаннями збереження та..

Коментар Голови ФПУ Григорія Осового до окремих рішень Уряду

maxresdefault   19 липня Урядом схвалено рішення про заходи із забезпечення виконання Закону України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей та збереження мережі дитячих оздоровчих заходів.   Такий закон було ухвалено 6 червня ц.р. і Уряд мав забезпечити механізми реалізації даного документу, тому їм запропоновано нормативно-правову базу, розроблено план заходів, відповідно до якого у 3-му кварталі ц.р. має бути підготований акт, яким буде визначено порядок внесення відомостей про майнові..

Уряд вживає заходів для наповнення Пенсійного фонду

523a36fada51451daac4a100a70599d2 M   19 липня на засіданні Уряду прийнято Постанову КМУ, якою внесені зміни до пропорцій розподілу ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на користь Пенсійного фонду.   Зазначені міри дадуть можливість до кінця 2017 року збільшити надходження до ПФ на 20 млрд. грн. При чому бюджети фондів загальнообов’язкового соціального страхування не зменшаться. Коментуючи таке рішення, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, зазначив, що на етапі опрацювання..

Коментар Голови ФПУ Григорія Осового щодо урядової постанови по Списках 1, 2

images   4 липня ц.р. Уряд вніс зміни до своєї Постанови від 24.06.2016 № 461, якою ціла низка категорій працівників вилучено зі списків професій і посад, виробництв, робіт і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.   - Цьому рішенню передувала більш ніж річна кропітка робота профспілок із соціальними партнерами: урядовцями і роботодавцями, - наголосив голова СПО об’єднань профспілок, голова ФПУ Григорій..

Вимогу профспілок щодо Списків 1,2 частково виконано. Боротьба продовжується

223    Після більш ніж річної боротьби за відновлення порушених прав працівників, зайнятих в шкідливих і важких умовах праці на достроковий вихід на пенсію за віком, вчора, 4 липня 2017 року, Кабінет Міністрів України виконав вимогу Профспілок і прийняв Постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2016 № 461», яка вводиться у дію з 1 січня 2018 року. Зазначеними змінами повернуто право дострокового виходу на..

Володимир Гройсман: Уряд передає проект пенсійної реформи до Парламенту

Pensijna-reforma.-Situatsiya   Кабінет Міністрів України готовий передати в Верховну Раду України остаточно узгоджений проект пенсійної реформи, ухвалення якої передбачає осучаснення пенсій для 9 млн пенсіонерів вже з 1 жовтня поточного року, скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду та введення автоматичного осучаснення пенсій. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи сьогодні засідання Уряду. «Наше завдання – розпочати процес виведення з бідності більшості..

Брат ти мій, а хліб їж свій

derjavna-zakupivla   Представники роботодавців не підтримали пропозицію профспілок щодо підвищення соціальної відповідальності бізнесу.   Під час наради у Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва розглянуто пропозиції щодо вдосконалення процедури державних закупівель та внесення змін до закону України «Про публічні закупівлі». Нарада відбулась за участі керівників провідних вітчизняних підприємств та корпорацій, представників організацій роботодавців, від профспілок у ній брав участь – Голова ФПУ, член Національного Комітету..

Профспілки ініціюють тристоронні консультації з доопрацювання Основних напрямків бюджетної політики

p 196714 470x250-00-65   Уряд на своєму засіданні розглянув проект Основних напрямків бюджетної політики на 2018-2020 роки.   - Цей документ має поєднувати економічний і фінансовий інструменти задля стимулювання розвитку економіки та забезпечення соціальних гарантій в Україні, - зазначив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Беручі участь у обговоренні презентації Основних напрямків бюджетної політики на найближчі три роки, він наголосив, що з точки зору профспілок, в проекті документу..

Григорій Осовий: стримування зарплат може обернутися для країни непоправними втратами трудового потенціалу

2632090 300x200 001123   У ході засідання КМУ 31 травня при розгляді питання щодо корегування макропоказників поточного року Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привернув увагу членів Уряду до того, що визначений на державному рівні розмір мінімальної зарплати – в 3.200 грн. має виплачуватись як мінімальна державна гарантія на усіх без виключення підприємствах будь-якої форми власності. Він доручив Віце-прем’єр-міністру України Павлу Розенку провести спеціальну..

Григорій Осовий: зростання економіки і доходів – сценарій більш оптимістичного очікування людей

fdca8edf5192ba33c6f1167716767c71.i1200x900x687   Голова ФПУ Григорій Осовий, який брав участь у засіданні Уряду 31 травня, де було затверджено прогноз макроекономічних показників на 2017 рік та схвалено основні показники економічного і соціального розвитку України на 2018-2020 роки, прокоментував зазначені рішення.   - Макропоказники Урядом відкореговано, але це не призведе до погіршення умов соціального забезпечення і захисту, - наголосив Г.Осовий, - - передбачається, що в умовах детенізації економіки і трудових відносин фонд..

Більше статей...

1. Проаналізовано стан виконання Угоди Україна-ЄС
  2. АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Голова ФПУ Григорій Осовий виступив на засіданні Уряду з питань дерегуляції бізнесу та пенсійної реформи
  3. Уряд схвалив План заходів на 2017 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства
  4. Безвіз надасть поштовх для подальшого економічного розвитку
  5. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Григорій Осовий: «Потрібно підтримати вітчизняного виробника мінеральних добрив»
  6. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Необхідно якісно готувати кваліфікований кадровий потенціал для економіки та ефективно реформувати систему оплати праці
  7. Профспілкові зміни до законопроекту оперативно враховано
  8. Андрій Рева: Сьогодні змінювати пенсійний вік в Україні ні Президент, ні Парламент, ні Уряд не збираються
  9. Глава Уряду: Наш успіх має полягати у тому, щоб українські громадяни відчули зміни на краще в їхньому житті
  10. Уряд схвалив законопроект щодо внесення змін до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”
  11. Андрій Рева: Основним пріоритетом для Уряду є створення умов для гідної праці і гідної зарплати
Архiв
<< < Серпень 2017 > >>