Ситуація із боргами по зарплаті перед шахтарями неприйнятна для Уряду

207087 Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерство фінансів та Антимонопольний комітет України мають невідкладно врегулювати ситуацію, - про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон під час зустріч з головою Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктором Турмановим.   Зустріч відбулась за ініціативою урядовця. На ній було обговорено реформування вугільної галузі держави, хід підготовки до засідання Міжвідомчої робочої групи з питань врегулювання кризових ситуацій у вугільній промисловості, в тому числі торкнулися..

ФПУ долучиться до розробки Стратегії промислового розвитку України

16   Експертною радою Національного комітету з промислового розвитку (НКПР), до складу якої входить Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, проаналізовано і відправлено на доопрацювання проект Стратегії промислового розвитку держави, розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.   За оцінками експертів, така Стратегія має стати платформою для консолідованої роботи влади, бізнесу і громадськості по припиненню деіндустріалізації нашої країни, запровадженню високотехнологічних виробництв, залученню інвестицій до реального сектору економіки..

Профспілки підтримують рішення щодо підвищення окладів держслужбовців

держслужбовці-готовая Минулого тижня Урядом прийнято Постанову Кабінету міністрів України щодо впорядкування структури оплати праці держслужбовців у 2018 році.   Свої зауваження до документу під час його попереднього обговорення на урядовому Комітеті надавала Профспілка працівників державних установ України, а на засіданні Уряду з цього питання виступив Голова ФПУ Григорій Осовий. Він зауважив, що згідно з положеннями Генугоди, яку підписано з Урядом, передбачено, що не менше 64% доходу працівника..

Боротьба з «загарбниками» профспілкової власності не припиняється

zelen-mus 11 січня ц.р. на засіданні Кабінету міністрів України прийнято рішення про передачу санаторію «Зелений Мис» у м. Одеса від ПрАТ «Укрпрофоздоровниці» до сфери управління Міністерства внутрішній справ.   Процес відчуження цієї єдиної у системі профспілок оздоровниці, яка спеціалізується на лікуванні і реабілітації дітей із захворюванням органів зору, розпочався ще 2011 року. Тоді за рішенням місцевих господарських судів нерухоме майно санаторію «Зелений Мис» було визнано державною власністю. У..

З січня зростають зарплати вчителів

MUS1134   Кабінет Міністрів України в рамках політики підвищення соціальних стандартів забезпечив подальше зростання зарплат вчителів. Відповідне рішення ухвалене 11 січня під час засідання Уряду за пропозицією Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. «З січня ми підвищимо заробітну плату українському вчителю», - сказав Володимир Гройсман. Це вже друга хвиля збільшення зарплат і в абсолютних цифрах відтепер показник зарплат становитиме 6,5 – 8,5 тис. на місяць в залежності від категорії»,..

В Уряді назвали основні напрямки реформ на 2018 рік

image  2  id22645 650x410 4 650x410   Для Уряду у 2018 році викликами стануть продовження реформи системи охорони здоров'я, освіти і митниці.   Уряд у 2018 році планує зосередитися на продовженні деяких реформ, які було розпочато у 2017 році. "Для уряду у 2018 році будуть продовження запровадження реформи системи охорони здоров'я, де ми вже прийняли великий пакет нормативно-правових актів, а також реформа освіти", - сказав міністр кабінету міністрів..

Профспілки – у фарватері боротьби за трудові права

Изображение 100 Кабмін на своєму останньому у цьому році засіданні 27 грудня  розглянув і ухвалив низку проектів постанов Уряду стосовно діяльності медичних закладів.   З питань про затвердження Методики розрахунку вартості послуги з медичного обслуговування та Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, а також про утворення спостережної ради при таких закладах і внесення змін до Типової форми контракту з керівником державного, комунального..

Уряд жорстко вимагає повернення зарплатних боргів

1480415568 4519 Кабмін дав доручення ДП «Укроборонпром» до 25 грудня погасити заборгованість із зарплати працівникам «Миколаївського суднобудівного заводу» (колишній «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» в Миколаєві).   Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Уряду в середу, 13 грудня. «Сьогодні уряд доручив концерну «Укроборонпром» погасити заборгованість по заробітній платі перед працівниками «Миколаївського суднобудівного заводу». Це відповідальність керівництва концерну і вони повинні виконати це завдання, тим більше,..

СПО об’єднань профспілок підтримав проект постанови Кабміну

1430296280 1252565310 of   СПО об'єднань профспілок розглянув та підтримує проект постанови Кабінету Міністрів України "Про встановлення знижок до граничних тарифів на перевезення пасажирів та багажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні Схід - Захід", яким передбачається встановлення знижок на 2017 - 2018 роки. (лист Міністерству інфраструктури України додається).   Прес-центр ФПУ

Унормовано питання оплати праці педагогів вишів

1505813185   Сьогодні на пленарному засіданні Верховної Ради України прийнято Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", яким врегулювано низку питань, пов’язаних із підготовкою проекту Державного бюджету України на 2018 рік.   Законом зокрема: - унормовано питання проведення видатків на оплату праці педагогів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації в частині надання загальної середньої освіти, а також - передбачено можливість за рахунок додаткової дотації здійснювати видатки на іншу діяльність..

Більше статей...

1. Володимир Гройсман: «Трудовим колективам навчальних закладів нічого не загрожує», – слово Прем’єр-міністра
  2. Володимир Гройсман: наше спільне завдання – досягнення економіки інвестувати в якість життя українських громадян
  3. Перший результат зустрічі профспілок з главою Уряду – підвищення стипендій
  4. Відбулась робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом
  5. Профспілки підтримали пенсійні інновації, запропоновані Урядом
  6. Уряд затвердив зміни до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік
  7. У КМУ відбулись консультації з профспілками щодо проекту Держбюджету на 2018 рік
  8. Григорій Осовий: «Профспілки підтримують кроки з розвитку вітчизняної промисловості»
  9. Коментар Голови ФПУ Григорія Осового до окремих рішень Уряду
  10. Уряд вживає заходів для наповнення Пенсійного фонду
  11. Коментар Голови ФПУ Григорія Осового щодо урядової постанови по Списках 1, 2
Архiв
<< < Лютий 2018 > >>