СПО об’єднань профспілок підтримав проект постанови Кабміну

1430296280 1252565310 of   СПО об'єднань профспілок розглянув та підтримує проект постанови Кабінету Міністрів України "Про встановлення знижок до граничних тарифів на перевезення пасажирів та багажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні Схід - Захід", яким передбачається встановлення знижок на 2017 - 2018 роки. (лист Міністерству інфраструктури України додається).   Прес-центр ФПУ

Унормовано питання оплати праці педагогів вишів

1505813185   Сьогодні на пленарному засіданні Верховної Ради України прийнято Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", яким врегулювано низку питань, пов’язаних із підготовкою проекту Державного бюджету України на 2018 рік.   Законом зокрема: - унормовано питання проведення видатків на оплату праці педагогів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації в частині надання загальної середньої освіти, а також - передбачено можливість за рахунок додаткової дотації здійснювати видатки на іншу діяльність..

Володимир Гройсман: «Трудовим колективам навчальних закладів нічого не загрожує», – слово Прем’єр-міністра

VNZ-1-2-300x253 Сьогодні на засіданні КМУ Голова ФПУ Г.Осовий привернув увагу, що саме зараз перед будинком Уряду знаходяться представники трудових колективів закладів 1-2 рівнів акредитації, які стурбовані, що передача фінансування їх діяльності виключно на місцеві бюджети, може призвести до скорочення мережі цих закладів. - Тому є прохання до профільного міністра зустрітися з представниками трудових колективів та обговорити це питання, - наголосив Голова ФПУ. На що Прем’єр-міністр України Володимир..

Володимир Гройсман: наше спільне завдання – досягнення економіки інвестувати в якість життя українських громадян

photogallery 1   Сьогодні, відкриваючі засідання Кабінету Міністрів України, на самому початку свого вступного слова Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман поінформував членів Уряду про зустріч з лідерами профспілок, що відбулась у нього напередодні.   У своїй промові він зазначив, що вчора в рамках Уряду ми провели достатньо продуктивну серйозну тригодинну зустріч з українськими профспілками і роботодавцями. Три години в цій залі ми говорили про проблеми, про шляхи вирішення проблем, аналізували..

Перший результат зустрічі профспілок з главою Уряду – підвищення стипендій

1450870287 32 main   Рішенням КМУ підвищено академічні та соціальні стипендії на 18%.   Про це сьогодні на засіданні Уряду повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.   При цьому він зазначив: «Ми ретельно працювали над тим, аби підтримати студентство і знайшли рішення про підвищення стипендій з 1 листопада». В.Гройсман назвав цю звістку гарною і акцентував увагу на тому, що Кабінет Міністрів України зробив це у рамках програм з підвищення соціальних стандартів.   Нагадаємо,..

Відбулась робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом

7 28 i На прохання Голови ФПУ Григорія Осового 18 жовтня у КМУ відбулась його зустріч з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.   Зустріч проходила у робочому форматі, у ній взяв участь Міністр соціальної політики України Андрій Рева. Профспілковий лідер поінформував урядовців про сучасний стан у системі соціально-трудових відносин, проблеми, які існують у трудових колективах, що турбують людей, і які гостро обговорювались під час засідання Президії ФПУ 5 жовтня..

Профспілки підтримали пенсійні інновації, запропоновані Урядом

1507806049 1   КМУ затверджено План заходів із запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки.   Документом передбачено розроблення відповідних законодавчих актів, спрямованих на врегулювання питань із запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Проект акта погоджено без зауважень Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Пенсійним фондом України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, а також із зауваженнями, які враховано, -..

Уряд затвердив зміни до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік

867   Урядом на засіданні 27 вересня прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік”. Прийняття зазначеного акта зумовлено результатами виконання бюджету Фонду протягом січня-травня 2017 року, та підвищенням вдвічі з 01.01.2017 мінімальної заробітної плати, попиту роботодавців в отриманні від Служби зайнятості компенсації єдиного соціального внеску та витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб. У..

У КМУ відбулись консультації з профспілками щодо проекту Держбюджету на 2018 рік

IMG 20170914 073950   14 вересня у рамках виконання Генугоди проведено консультації урядовців з представниками всеукраїнських профспілок, членами СПО об’єднань профспілок щодо проекту Державного бюджету України на 2018 рік.   Нарада відбулась у Кабінеті міністрів України. Відкриваючи засідання Степан Кубів - Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України підкреслив, що серед пріоритетів Держбюджету на наступний рік визначено захист національних інтересів та підвищення соціальних стандартів для населення. Урядовець повідомив,..

Григорій Осовий: «Профспілки підтримують кроки з розвитку вітчизняної промисловості»

КАБМИН     Кабінет Міністрів України на засіданні 9 серпня ухвалив низку рішень, спрямованих на підтримку та розвиток вітчизняної промисловості. Прокоментувати ці рішення ми попросили члена Експертної Ради Національного комітету з питань розвитку промисловості, Голову Федерації профспілок України Григорія Осового.   «Як відомо, з ініціативи та на пропозицію профспілок і роботодавців під час підписання Генеральної угоди у минулому році було ініційовано створення певного робочого органу, який опікувався питаннями збереження та..

Більше статей...

1. Коментар Голови ФПУ Григорія Осового до окремих рішень Уряду
  2. Уряд вживає заходів для наповнення Пенсійного фонду
  3. Коментар Голови ФПУ Григорія Осового щодо урядової постанови по Списках 1, 2
  4. Вимогу профспілок щодо Списків 1,2 частково виконано. Боротьба продовжується
  5. Володимир Гройсман: Уряд передає проект пенсійної реформи до Парламенту
  6. Брат ти мій, а хліб їж свій
  7. Профспілки ініціюють тристоронні консультації з доопрацювання Основних напрямків бюджетної політики
  8. Григорій Осовий: стримування зарплат може обернутися для країни непоправними втратами трудового потенціалу
  9. Григорій Осовий: зростання економіки і доходів – сценарій більш оптимістичного очікування людей
  10. Проаналізовано стан виконання Угоди Україна-ЄС
  11. АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Голова ФПУ Григорій Осовий виступив на засіданні Уряду з питань дерегуляції бізнесу та пенсійної реформи
Архiв
<< < Грудень 2017 > >>