Григорій Осовий: Кожне робоче місце в Україні має бути захищеним

dfaf8c545df84795625ddea985359adf-900x598 Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на виконання положень Генеральної угоди поінформувало СПО об’єднань профспілок про зміни антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну.   У листі повідомляється, що за результатами розгляду Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі звіту та висновків Мінекономрозвитку стосовно антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) з Російської Федерації, зроблено висновок, що рівень застосованих антидемпінгових заходів є недостатнім. Для захисту національних інтересів та..

Невже кінець боргам?

0000009736-shahta-shahtery   Споконвіків як працюють шахтарські колективи, постійно виникають конфлікти, пов’язані з невиплатою їм зарплат. Через це шахтарі перекривають вулиці, вдаються до голодування обурені тим, що за їх важку і суспільно-корисну працю роботодавець (чи то приватний, чи державний) несвоєчасно розраховується. Слід зазначити, що державні шахти на сьогодні фактично є дотаційними і у бюджеті країни постійно не вистачає коштів для покриття цінової різниці вартості вугілля. Нарешті Міністерство фінансів України внесло..

Крига скресла

29111601   Після неодноразових звернень СПО об’єднань профспілок до КМУ, акцій протесту, пікетування профспілками транспортників і працівників автомобільного і шляхового господарства – членськими організаціями ФПУ Уряду, 4 квітня ц.р. КМУ визначив свого уповноваженого представника в особі заступника Міністра інфраструктури Ю.Ф. Лавренюка для участі у процедурі колективного трудового спору з профспілками.   Прийнятим на засіданні Уряду Розпорядженням КМУ Міністерству фінансів, Міністерству соціальної політики, Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству юстиції,..

Ситуація із боргами по зарплаті перед шахтарями неприйнятна для Уряду

207087 Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерство фінансів та Антимонопольний комітет України мають невідкладно врегулювати ситуацію, - про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон під час зустріч з головою Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктором Турмановим.   Зустріч відбулась за ініціативою урядовця. На ній було обговорено реформування вугільної галузі держави, хід підготовки до засідання Міжвідомчої робочої групи з питань врегулювання кризових ситуацій у вугільній промисловості, в тому числі торкнулися..

ФПУ долучиться до розробки Стратегії промислового розвитку України

16   Експертною радою Національного комітету з промислового розвитку (НКПР), до складу якої входить Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, проаналізовано і відправлено на доопрацювання проект Стратегії промислового розвитку держави, розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.   За оцінками експертів, така Стратегія має стати платформою для консолідованої роботи влади, бізнесу і громадськості по припиненню деіндустріалізації нашої країни, запровадженню високотехнологічних виробництв, залученню інвестицій до реального сектору економіки..

Профспілки підтримують рішення щодо підвищення окладів держслужбовців

держслужбовці-готовая Минулого тижня Урядом прийнято Постанову Кабінету міністрів України щодо впорядкування структури оплати праці держслужбовців у 2018 році.   Свої зауваження до документу під час його попереднього обговорення на урядовому Комітеті надавала Профспілка працівників державних установ України, а на засіданні Уряду з цього питання виступив Голова ФПУ Григорій Осовий. Він зауважив, що згідно з положеннями Генугоди, яку підписано з Урядом, передбачено, що не менше 64% доходу працівника..

Боротьба з «загарбниками» профспілкової власності не припиняється

zelen-mus 11 січня ц.р. на засіданні Кабінету міністрів України прийнято рішення про передачу санаторію «Зелений Мис» у м. Одеса від ПрАТ «Укрпрофоздоровниці» до сфери управління Міністерства внутрішній справ.   Процес відчуження цієї єдиної у системі профспілок оздоровниці, яка спеціалізується на лікуванні і реабілітації дітей із захворюванням органів зору, розпочався ще 2011 року. Тоді за рішенням місцевих господарських судів нерухоме майно санаторію «Зелений Мис» було визнано державною власністю. У..

З січня зростають зарплати вчителів

MUS1134   Кабінет Міністрів України в рамках політики підвищення соціальних стандартів забезпечив подальше зростання зарплат вчителів. Відповідне рішення ухвалене 11 січня під час засідання Уряду за пропозицією Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. «З січня ми підвищимо заробітну плату українському вчителю», - сказав Володимир Гройсман. Це вже друга хвиля збільшення зарплат і в абсолютних цифрах відтепер показник зарплат становитиме 6,5 – 8,5 тис. на місяць в залежності від категорії»,..

В Уряді назвали основні напрямки реформ на 2018 рік

image  2  id22645 650x410 4 650x410   Для Уряду у 2018 році викликами стануть продовження реформи системи охорони здоров'я, освіти і митниці.   Уряд у 2018 році планує зосередитися на продовженні деяких реформ, які було розпочато у 2017 році. "Для уряду у 2018 році будуть продовження запровадження реформи системи охорони здоров'я, де ми вже прийняли великий пакет нормативно-правових актів, а також реформа освіти", - сказав міністр кабінету міністрів..

Профспілки – у фарватері боротьби за трудові права

Изображение 100 Кабмін на своєму останньому у цьому році засіданні 27 грудня  розглянув і ухвалив низку проектів постанов Уряду стосовно діяльності медичних закладів.   З питань про затвердження Методики розрахунку вартості послуги з медичного обслуговування та Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, а також про утворення спостережної ради при таких закладах і внесення змін до Типової форми контракту з керівником державного, комунального..

Більше статей...

1. Уряд жорстко вимагає повернення зарплатних боргів
  2. СПО об’єднань профспілок підтримав проект постанови Кабміну
  3. Унормовано питання оплати праці педагогів вишів
  4. Володимир Гройсман: «Трудовим колективам навчальних закладів нічого не загрожує», – слово Прем’єр-міністра
  5. Володимир Гройсман: наше спільне завдання – досягнення економіки інвестувати в якість життя українських громадян
  6. Перший результат зустрічі профспілок з главою Уряду – підвищення стипендій
  7. Відбулась робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом
  8. Профспілки підтримали пенсійні інновації, запропоновані Урядом
  9. Уряд затвердив зміни до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік
  10. У КМУ відбулись консультації з профспілками щодо проекту Держбюджету на 2018 рік
  11. Григорій Осовий: «Профспілки підтримують кроки з розвитку вітчизняної промисловості»
Архiв
<< < Квітень 2018 > >>