Pensijna-reforma.-Situatsiya

 

Кабінет Міністрів України готовий передати в Верховну Раду України остаточно узгоджений проект пенсійної реформи, ухвалення якої передбачає осучаснення пенсій для 9 млн пенсіонерів вже з 1 жовтня поточного року, скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду та введення автоматичного осучаснення пенсій.

 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи сьогодні засідання Уряду.

«Наше завдання – розпочати процес виведення з бідності більшості пенсіонерів, - сказав Глава Уряду. - Реформа, яку ми пропонуємо, відповідає цим цілям. Вона дасть можливість підвищити пенсії для мільйонів пенсіонерів. Ми повертаємо повагу до людини праці. Той, хто працював більше – отримуватиме більше».

Глава Уряду додав, що окрема увага приділятиметься подоланню дефіциту Пенсійного фонду, який наразі становить понад 140 млрд грн і не дозволяє змінити існуючу ситуацію, коли 80% пенсіонерів живуть на мінімальну пенсію. «Ми забезпечимо бездефіцитність системи протягом 7-10 років. Пенсійний фонд буде працювати стабільно», - запевнив Володимир Гройсман.  

Він звернув увагу, що пропозиції Уряду – це спільний продукт, розроблений за участі експертного середовища і при підтримці Президента України та народних депутатів. «Національна Рада реформ підтримала наші пропозиції. Зараз переходимо до процесу прийняття пенсійної реформи в Парламенті. Переконаний, що спільно з Президентом та Парламентом незалежно від політичних поглядів об’єднаємо зусилля й ухвалимо рішення, яке очкують 12 млн пенсіонерів. Ми маємо все зробити для того, щоб виконати те, чого очікують наші громадяни», - сказав Прем’єр-міністр.

 

Прес-центр ФПУ

за повідомленням Урядового порталу