maxresdefault

 

19 липня Урядом схвалено рішення про заходи із забезпечення виконання Закону України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей та збереження мережі дитячих оздоровчих заходів.

 

Такий закон було ухвалено 6 червня ц.р. і Уряд мав забезпечити механізми реалізації даного документу, тому їм запропоновано нормативно-правову базу, розроблено план заходів, відповідно до якого у 3-му кварталі ц.р. має бути підготований акт, яким буде визначено порядок внесення відомостей про майнові об’єкти оздоровлення та відпочинку дітей до відповідного реєстру.

Як зазначив Голова ФПУ Григорій Осовий, такий реєстр потрібен для того, щоб з одного боку визначити наявність тих об’єктів, які забезпечують оздоровлення дітей, а з іншого – організувати їх належне утримання з метою більш ефективного використання задля дітей, які мають захворювання та потребують повноцінного лікування. До зазначеного реєстру будуть внесені і профспілкові оздоровчі заклади, - зазначив Голова ФПУ.

 

Урядом прийнято постанову з метою підвищення ефективності роботи державних підприємств спорідненого профілю у ракетно-космічній галузі. Згідно з цим рішенням, на базі державних підприємств планується створення концернів, до яких увійдуть підприємства з виробництва ракетно-космічної техніки, приладів, проведення науково-дослідних виробничих робіт у цій сфері.

- Уряд дбає, щоб подібні підприємства у єдиному замкнутому циклі, використовуючи свої унікальний виробничий та науково-технічний потенціал, кооперувалися та вробляли продукцію, яка була б конкурентною як на внутрішньому так і на зовнішньому ринках, - сказав Г.Осовий

 

Також Урядом затверджено план заходів, пов'язаний із забезпеченням закону України про ринок електричної енергії.

Коментуючи таке рішення, представник профспілок в Уряді звернув увагу на те, що в Україні крок за кроком запроваджуються заходи з демонополізації ринків: продовольчого, енергетичного та ін. Таке передбачено Угодою про Асоціацію Україна-ЄС та у перспективі дозволить споживачеві самостійно обирати поставщика електроенергії, виходячи із запропонованої ціни, якості обслуговування та інших чинників.

- Профспілки зацікавлені у таких новаціях, тому що монополізація завжди призводить до підвищення цін в тарифів, а наявність ринку створює умови для більш якісного обслуговування споживачів послуг, - переконаний лідер профспілок.

 

Прес-центр ФПУ