7 28 i

 

На прохання Голови ФПУ Григорія Осового 18 жовтня у КМУ відбулась його зустріч з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

 

Зустріч проходила у робочому форматі, у ній взяв участь Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Профспілковий лідер поінформував урядовців про сучасний стан у системі соціально-трудових відносин, проблеми, які існують у трудових колективах, що турбують людей, і які гостро обговорювались під час засідання Президії ФПУ 5 жовтня ц.р.

Як відомо, у зв’язку із порушенням у окремих випадках норм соціального діалогу і неврахуванні позиції профспілок під час проведення реформ, у суспільстві виникає соціальна напруга. Тому профспілки привертають увагу до того, що діалог влади і суспільства має бути системним, а обмін думками і пропозиціями - взаємним, і профспілки мають бути впевнені, що їхні пропозиції можуть бути враховані у процесі прийняття державних рішень. На підсилення своєї позиції у формуванні соціальної складової Держбюджету країни і проекту Трудового кодексу Президією ФПУ було прийнято рішення про організацію наступного місяця всеукраїнської акції протесту шляхом проведення пікетування ВР. Існують законопроекти, ініційовані ФПУ, стосовно зайнятості, реформування системи оплати праці, посилення соціального захисту населення і подані на розгляд ВР, але на жаль вони не розглядаються. Тому є конче необхідним проведення зустрічі із керівниками депутатських фракцій Парламенту та Головою ВР. Так саме, на чому наголосив Голова ФПУ, виникають питання, які потребують обговорення в Уряді за участі профспілок, тому Президія ініціювала проведення зустрічі з керівником Уряду.

Прем’єр схвально відреагував на пропозицію профспілкового лідера і дав доручення внести до свого робочого графіку проведення зустрічі з профспілками на початок наступного листопада-місяця.

В.Гройсман запевнив, що Уряд готовий до діалогу та конструктивного вирішення порушених профспілками питань, які вони ставлять від імені трудящих.

 

Прес-центр ФПУ