Ситуація із боргами по зарплаті перед шахтарями неприйнятна для Уряду

207087

Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерство фінансів та Антимонопольний комітет України мають невідкладно врегулювати ситуацію, - про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон під час зустріч з головою Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктором Турмановим.

Зустріч відбулась за ініціативою урядовця.

На ній було обговорено реформування вугільної галузі держави, хід підготовки до засідання Міжвідомчої робочої групи з питань врегулювання кризових ситуацій у вугільній промисловості, в тому числі торкнулися проблеми виплати заробітної плати шахтарям.

«У Бюджеті-2018 передбачено 1,3 млрд гривень на забезпечення фонду оплати праці українських шахтарів, які працюють на державних вугільних шахтах. Тому ситуація із зарплатними боргами перед шахтарями неприйнятна для Уряду», – наголосив Володимир Кістіон. За його словами, сьогодні цю проблематику було винесено на Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно- енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності. До врегулювання питання долучили Антимонопольний комітет України.

Прес-центр ФПУ

Архiв