92507961 2948756378504175 5633852191509839872 o

Відсьогодні, 10 квітня 2020 року, в Україні розпочне функціонувати інформаційна платформа “Допомога поруч”.  Рішення про це ухвалив Уряд на своєму засіданні 8 квітня 2020 року за пропозицією Міністерства  соціальної політики України.

Згідно із постановою КМУ  “Про реалізацію ініціатив, спрямованих на розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення”,  оперативно визначатимуться потреби, надаватиметься відповідна мобільна допомога та соціальні послуги одиноким громадянам похилого віку, людям з інвалідністю, сім’ям з дітьми (зокрема, дітям з інвалідністю) та іншим соціально вразливим верствам населення.

Громадяни зможуть звертатися до “гарячих” телефонних ліній, які працюватимуть при місцевих органах влади, та залишати інформацію про потребу в продуктах харчування, засобах особистої гігієни, побутовій хімії, транспортних послугах для доставки цих товарів. Щодня на он-лайн платформі “Допомога поруч” розміщуватиметься інформація про потребу в допомозі та звіт про її надання.
Проект реалізовуватиметься за підтримки 43 уповноважених банків та АТ “Укрпошта”.



До реалізації нової соціальної ініціативи будуть залучені представники місцевих органів влади, органи соціального захисту, волонтерські, благодійні та інші громадські організації, соціально відповідальний бізнес.

Детальніше



                                                                                                                                                  За повідомленням сайту

 Міністерства соціальної політики України