Голова профспілки "Радіоелектронмаш" України – Ольховець Григорій Андрійович 26 лютого 1944 року народження, с. Фасивочка Макарівського району Київської області. Освіта вища, 1968 року закінчив Київський політехнічний інститут, за фахом – інженер-механік, 1995 року закінчив Міжгалузевий інститут післядипломної освіти, за фахом -економіст-правознавець.

 

Рішення про утворення профспілки було прийнято Установчою конференцією, яка відбулася 17 липня 1990 року в м.Києві. На конференції була утворена Українська республіканська Рада Профспілки, ухвалено тимчасове Положення про Українську республіканську Раду Профспілки та прийнято рішення про винесення на обговорення первинних профорганізацій вказаного Положення з наступним затвердженням його на І з'їзді Профспілки.

 

І з'їзд профспілки відбувся 21 грудня 1990 року в м.Києві. З'їзд прийняв Статут Профспілки, обрав Раду Профспілки, голову Ради, двох співголів Ради (на громадських засадах), заступника голови.

 

Профспілка на добровільній основі об'єднує членів профспілки, які працюють на підприємствах, в організаціях, установах радіоелектронної та інших галузей промисловості, незалежно від форм власності; студентів і учнів вищих, середніх та професійно-технічних учбових закладів, а також непрацюючих пенсіонерів.

 

Первинні організації профспілки розташовані в усіх адміністративно-територіальних одиницях України, визначених частиною другою статті 133 Конституції України. В 11 територіально-адміністративних одиницях діють територіальні органи профспілки – Кримська республіканська, 9 обласних, Київська міська організації профспілки.

 

Профспілку створено з метою здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних, правових, духовних прав та інтересів членів Профспілки на всіх рівнях державної влади та управління, у взаємовідносинах з державними органами, роботодавцями, органами місцевого самоврядування і громадськими організаціями.

 

У своїй діяльності Профспілка незалежна від державних і господарських органів, політичних і інших громадських організацій, їм не підзвітна, будує свої відносини з ними, виходячи з принципів рівноправного партнерства і діалогу, а в разі необхідності – конструктивної опозиції.

 

Вищим органом профспілки є з'їзд, який скликається Центральним комітетом один раз на п'ять років.

 

У період між з'їздами за рішенням ЦК може скликатись Конференція профспілки з питань, що не пов'язані зі звітами та виборами центральних органів Профспілки.

 

Вищим виборним органом профспілки між з'їздами є Центральний комітет профспілки. Він скликається Головою, Виконавчим комітетом або за ініціативою не менше половини членів ЦК не рідше одного разу на шість місяців.

 

З'їзд може делегувати Центральному комітету профспілки окремі повноваження для вирішення питань, що входять до компетенції з'їзду.

 

Центральний комітет профспілки формує Виконавчий комітет, представництва, делегує їм частину своїх повноважень і затверджує відповідні положення про ці органи та їхню діяльність.

 

Виконавчий комітет профспілки є виконавчим органом в період між засіданнями Центрального комітету.

 

Засідання Виконавчого комітету скликаються Головою профспілки в міру необхідності, але не рідше одного разу на два місяці.

 

Виконавчий комітет профспілки формується з представників регіонів України – членів ЦК профспілки в кількості 7 осіб. Крім цього Голова та заступник Голови є членами Виконавчого комітету за посадами.

 

Мандатна та Ревізійна комісії профспілки – постійно діючі, обираються з'їздом, підзвітні з'їзду, працюють за своїми планами відповідно до Статуту профспілки.

 

Структура обласної організації профспілки аналогічна структурі профспілки.

 

Статут профспілки "Радіоелектронмаш" України затверджено І з'їздом профспілки працівників радіоелектронної промисловості України 21.12.1990 року зі змінами та доповненнями, внесеними П з'їздом профспілки працівників радіоелектроніки України 31.01.1996 р., Ш з'їздом профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України 19.04.2000 р. та IV профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України11.04.2006 р.

 

В 1998 році відбулись переговори та зустрічі із словацькою профспілкою "КОVО". В 1999 році – болгарською профспілкою "МЕТАНСУ". В цей же період відбулась ціла низка зустрічей із керівництвом Бюро Міжнародної Федерації металістів (МФМ) по Центральній і Східній Європі, на яких йшлося про шляхи та принципи співпраці нашої Профспілки із цією міжнародною організацією.

 

В травні 1999 року Україну з офіційним візитом відвідав Генеральний секретар МФМ Марчелло Малентакки. Після переговорів та тривалої підготовчої роботи Профспілка "Радіоелектронмаш" України стала членською організацією МФМ (штаб-квартира в м. Женеві, Швейцарія).

 

З метою забезпечення ефективної співпраці та координації дій по захисту соціально-трудових прав і інтересів працівників, сприяння охороні прав і гарантій діяльності професійних спілок, зміцненню міжнародної профспілкової солідарності профспілка "Радіоелектронмаш" України разом із спорідненими профспілками країн СНД стала членською організацією Міжнародного об'єднання профспілок працівників радіоелектронної промисловості країн СНД (МОП РЕП СНД). 06 грудня 2000 р. в м. Москві відбувся І Установчий з'їзд МОП РЕП СНД, який затвердив Статут профоб'єднання, обрав керівні та контролюючі органи.

 

 

 

 

ПРОГРАМА діяльності Профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування на 2006-2010 роки

 

СТАТУТ Професійної спілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України

 

 

 

 

Адреса: 01012, М.Київ, Майдан Незалежності, 2

 

Контактні телефони: 279-03-23, 279-02-53

 

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.