Изображение 016

20 лютого у Федерації профспілок України відбулась робоча зустріч з представниками місії експертів Міжнародної організації праці (МОП) та організацій профспілок Данії з метою обговорення актуальних питань, пов'язаних з відкриттям нового проекту МОП за фінансування Уряду Данії, спрямованого на вдосконалення механізмів управління ринком праці, розвиток професійних навиків учасників ринку праці, зміцнення соціального діалогу та процесу ведення колективних переговорів.

Зустріч відкрив в.о. Голови ФПУ Володимир Саєнко, який підкреслив важливість зазначених проблем для нашої держави, що одночасно має стратегічне значення для профспілок, як захисників прав працівників.

Изображение 039

Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук у своїй промові окреслив цілі реалізації проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» (2017-2022 роки), що реалізується в рамках Данської програми сусідства (DANEP) на 2017-2021 роки та Данської програми підтримки для України. Це - розвиток інституцій ринку праці, зокрема Служби зайнятості, усунення невідповідальності попиту та пропозицій фахової підготовки і професійних навичок працівників на ринку праці України, запровадження нових підходів до ведення колективних переговорів, соціального діалогу, як на національному так і регіональному, та галузевому рівнях, розширення зайнятості та боротьба з безробіттям через розширення повноважень місцевих громад, а також подальший розвиток інституційних можливостей соціальних партнерів – профспілок і роботодавців.

Изображение 008

Відбувся обмін думками щодо пріоритетів у досягненні цілей проекту для спільного бачення його реалізації українською стороною та представниками профспілок Данії, що у підсумку ляже в основу Меморандуму про взаемопорозуміння, що має бути підписаний між партнерами.

Власним баченням щодо можливих напрямів співпраці поділилися заступники Голови ФПУ Олександр Шубін, Євген Драп`ятий, керівники галузевих профспілок, представники адміністрації Академії праці, соціальних відносин і туризму ФПУ, керівники структурних підрозділів апарату ФПУ.

Изображение 028

Від гостей виступили:

Сергіус Гловацкас – завідувач сектором Європи Бюро МБП з питань діяльності трудящих, Магнус Берг – старший спеціаліст з питань діяльності трудящих регіонального офісу МОП, Будапешт, Єнс Ерік Орт – радник з міжнародних питань Конфедерації профспілок Данії, Расмус Раяберг Нільсен – радник з міжнародних питань Конфедерації профспілок Данії (LO), Філіп Нордентофт – керівник управління стратегічного та навчального розвитку Ради Конфедерації профспілок Данії/Конфедерації професіоналів Данії, Йонас Девантьє – радник з міжнародних питань Об’єднаної федерації робітників Данії.

Изображение 043

Изображение 020