20201016 102914

За рішенням Президії ФПУ 16 жовтня 2020 року у Будинку профспілок у Києві відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Федерацією профспілок України та Національною спілкою журналістів України (НСЖУ).

Свої підписи під документом під час засідання Президії ФПУ поставили  Голови НСЖУ - Сергій Томіленко та ФПУ - Григорій Осовий.

Метою співпраці двох організацій є координація зусиль на захист соціально-економічних, трудових прав і свобод журналістів та інших працівників ЗМІ, а також висвітлення діяльності профспілок. Сторони мають намір сприяти підвищенню рівня правової інформованості громадян і трудових колективів з питань реалізації та захисту їхніх прав і свобод.

20201016 102901

Згідно з Меморандумом, ФПУ і НСЖУ будуть надавати інформаційну підтримку спільних заходів, зокрема й публічних, таких як конференції та круглі столи, презентації та зустрічі.

Одним з напрямків взаємодії визначено «проведення консультацій з метою вироблення узгодженої позиції Сторін щодо роботи національного оператора поштового зв’язку АТ «Укрпошта» в частині доставки друкованої преси».

Членським організаціям ФПУ доручено забезпечити використання положень Меморандуму у їх практичній діяльності.

Сергій Томіленоко відповів за запитання членів Президії ФПУ.

Другим питанням було обговорення заяву Всеукраїнської профспілки працівників банківських та фінансових установ про вступ до Федерації профспілок України. Після жвавого обговорення Президія ФПУ постановила зазначену профспілку чисельністю більше 4000 осіб прийняти до складу ФПУ.

20201016 101912

Також Президією було прийнято за основу зміни до Стратегії управління профспілковим майном в інтересах людини праці, яку має ухвалити Рада ФПУ. Зазначений документ регламентує алгоритм дій з управління профспілковим майном, а його вдосконалення внесе суттєві зміни в господарську діяльність унітарних підприємств та суб’єктів господарювання, створених за участю ФПУ. Зміни розраховані на підвищення ефективності функціонування лікувально-оздоровчих, туристичних, культурно-освітніх та інших закладів профспілок.

В умовах економічної кризи, призупинення соціальних програм та скорочення бюджету на програми оздоровлення Фонду соціального страхування України питання розширення сфери та якості соціальних послуг, забезпечення їх доступності для спілчан і застрахованих осіб є вкрай важливим.

20201016 102334 

Прес-центр ФПУ