DSCN1428

Актуальні питання підготовки до місцевих виборів-2020 та участі в них профспілок Дніпропетровщини були обговорені 2 вересня на засіданні робочої групи облпрофоб’єднання з координації цієї роботи.

На думку голови облпрофцентру, керівника робочої групи Віталія Дубіля, профспілки не повинні залишатись осторонь передвиборної кампанії. Необхідно підтримувати  в боротьбі за депутатські мандати найдостойніших профспілкових активістів з метою посилення захисту соціально-економічних та трудових прав людей на всіх рівнях влади, а також протидії наступу на профспілки.

Про особливості нинішньої виборної кампанії на засіданні розповіли головний юрисконсульт облпрофоб’єднання Оксана Іосипова, зав. прес-центром Віктор Коврига, а також запрошений на цей захід представник Спілки виборців м. Дніпро Єгор Худий.

DSCN1435

Про конкретну передвиборну роботу в своїх профорганізаціях та проблемні питання проінформували голови обкомів профспілки освітян – Сергій Козорог, держслужбовців – Зінаїда Бедринець, медиків – Ольга Валевська, комунальників – Анастасія Демідова. Вони, зокрема, звернули увагу на необхідність, у зв’язку зі значними змінами у виборному законодавстві, посилити роз’яснювальну роботу з виборцями як стосовно особливостей самого процесу голосування, так і визначення обраних кандидатів і політичних сил.

Учасники заходу говорили також про те, що  ознайомилися з Декларацією політичної партії «Авангард народу», чимало положень якої співпадають зі сподіваннями більшості виборців, членів профспілок.

DSCN1432

                                                                  Прес-центр Дніпропетровського

                                                                  облпрофоб’єднання